Modyfikacja dla zapominalskich i - troche - leniwych admin?w (Takich jak ja ) kt?ra po 24 godzinach od wykonania ostatniej kopi zapasowej bazy danych przypomni nam o ponownym jej wykonaniu i przeprowadzi nas przez ca?y ten proces.
Kilka s??w opisuj?cych mo?liwo?ci modyfikacji
Kiedy wy?wietli si? przypomienie b?dziemy mieli trzy mo?liwosci do wyboru:
TAK -> Wiadomo, wykona kopi? zapasow? bazy
P?NIEJ -> Przypomni nam o wykonaniu bazy za godzin?
NIE -> Przesuni?cie wykonania kopii o kolejne 24 godziny
Widoczek tylko dla posiadaczy Opery:
Po pomy?lym wykonaniu kopi zapasowej zostaniemy spytani czy chcemy zapisa? j? sbobie na dysk
Je?li zdecydujemy si? na ten krok zostaniemy poproszeni o zapisanie kopii na dysk
Kiedy i ten proces dobiegnie ko?ca musimy zdecydowa? czy chcemy zostawi? sobie kopi? na serwerze czy te? nie:
I tutaj ca?y proces si? ko?czy.
Jest to kolejna modyfikacja do napisania kt?rej skorzysta?em z dobordziejstw ajaxa tak wi?c nie ma ?adnych prze?adowa? przez co ca?y proces trwa zaledwie kilkadziesi?t sekund.
A ja mam takie pytanie bo chcialem tego moda dodac sobie ale kolega dal mi pewien argumencik i raczej nie zrobislimy tego
Czy ta modyfikacja czasem nie da wiekszej szansy hakerowi na zdobycie Bazy danych poprzez wejscie na nicka admina i zapisanie sobie jej bezposrednio na dysku
_________________ "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est."
"Ventem seminabunt et turbinem metent."
"Gallia est omnis divisa in partes tres..."
no tez mam problem, mianowicie na stronie glownej mam wlasnie jakby sekundy, jakies odliczanie np 1192270116, piszesz zeby usunac echo - jak to zrobic? po drugie za kazdym odswiezeniem strony glownej pyta sie o zapisanie kopi bazy mimo ze ja zapisalem - co jest ?
[ Dodano: Sob 13 Pa?, 2007 ]
usunolem z pliku index.php slowo echo przed i juz tego naliczania niema, zostalo jednak niestety ciagle zapytanie o zapisanie bazy ! z kazdym odswiezeniem strony wyskakuje ten komunikat, co z nim zrobic? czemu nie pyta wedlug ustalonych zasad? knofel pomoz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 57