Wysłany: Pią 18 Maj, 2007 Sidebar 2.0 by INIM + Archiwalna wersja 1.0 Adres forum:http://www.e-comp.org/
WERSJA 2.0
Chcia?bym serdecznie podzi?kowa? u?ytkownikowi KnofeL za pomoc przy problemie dotycz?cym mo?liwo?ci wy??czenia moda przez PA. Dzi?ki
Mod dodaje belk? z lewej strony forum na kt?r? mo?na wrzuci? dowolny kod HTML.
R??nice mi?dzy wersj? 2.0 a 1.0:
- Mo?liwo?? edycji wy?wietlanego kodu poprzez Panel Administracji,
- Mo?liwo?? wy??czenia moda z widoku PA.
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Pi?tro ni?ej stara wersja moda, w kt?rej tre?? Sidebaru wpisujemy w plik, a nie z widoku PA - To tak gdyby kto? nie chcia? sobie Panelu zawala?
WERSJA 1.0
Ju? jaki? czas temu pisa?em, ?e zrobie w?asn? wersje, w kt?rej wszystko b?dzie dopi?te na ostatni guzik, ale albo nie by?o czasu, albo nie mia?em dost?pu do kompa, albo co? innego wypada?o No, ale w ko?cu jest.
Je?li chodzi o dzia?alno?? to mod by? sprawdzany pod Oper? 9.2, Oper? 9.21, Firefoksem 1.5.0.6 oraz na Konquerorze 3.5.4 a ze styli pod subSilver oraz xabbBlue. Poza tym bezproblemowo dzia?a gdy mamy w??czon? reklame z prawej strony oraz nie ma problem?w z og?oszeniami (w wersji Matti'ego by? z tym problem) --> Screen
Chyba ka?dy wie o co chodzi, ale na wszelki wypadek wyt?umacze. Najpro?ciej m?wi?c mod dodaje belk? po lewej stronie forum, na kt?r? mo?emy wrzuci? co chcemy.
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Pozwoli?em u?y? sobie ma?ej cz??ci kodu z sidebar by Matti, a dok?adniej cz??ci dotycz?cej 'szukajki forumowej' oraz 'szukajki google'. Mam nadzieje, ?e Matti si? nie obrazi
Poza tym jakby kto? potrzebowa? znaczek do odno?nika do strony g??wnej to prosze:
A je?li kto? woli mie? tam napisane 'Home' to r?wnie? nie ma sprawy:
Oby dwie ikonki stworzy? Govean.
Bardzo fajne. Jednak ze wzg. na to, ?e nie jest zgrane z PA(jego konfiguracjami) nie skorzystam. Gdyby jeszcze dorobi? do tego Lang i zgra? z PA na pewno by?o by lepiej.
Mam taki zamiar, ale to z czasem. Pierw musze si? tego nauczy?
Wszystko gra opr?cz jednej rzeczy. Mod gdy jest wy??czony zostawia bia?e pole (tabele) po lewej stronie. By si? tego pozby? trzeba cofn?? instrukcje dotyczac? index_body.tpl. Narazie nie wiem co z tym zrobi? - kombinuje ju? jaki? czas i nie wychodzi Oczywi?cie b?d? kombinowa? dalej. Ale do rzeczy.
Szczerze m?wi?c my?la?em, ?e to powinno dzia?a? na tej samej zasadzie co np. odno?niki w headerze (czyli jak jestesmy zalogowani widzimy to, a jak wylogowani widzimy to), ale nie doszed?em do tego jak to dzia?a
No c??. Nie pozosta?o mi nic jak tylko podzi?kowa? i postawi? piwo KnofeL Thx
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 57