Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Najwi?ksi krzykacze w shoutboxie v1.1
geman 



Posty: 177
Piwa: 36/7
Skąd: Raszyn
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: nie mam :)


ciaastek napisał/a
No tak... rzeczywi?cie, a dok?adniej?

Na stronie g??wnej opery masz przecie? link:
Download Opera 9 Beta

ciaastek napisał/a
BTW, jak zmieni? j?zyk na polski?

9.0 jest tylko po angielsku
_________________
Pomagam na forum, nie ?ycz? sobie innych form kontaktu ze mn?.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


Cytat
An older version, 8.54, is available in Polish.

No tak...


Jeszcze jedno - ostatnie mam nadzieje - pytanie odno?nie opery. Jak j? przywr?ci? do standartowych ustawie?? Czcionki mi si? pozmienia?y... I teraz beznadziejnie wygl?da, a niewiem jakie czcionki s? w standardzie...
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


1) Najnowsze opery s? dost?pne tutaj -> http://my.opera.com/desktopteam/blog/

2) T?umaczenie do niej w za?aczniku (Nie wiem czy pe?ne ale na pewno w 95%)

3) ?eby przywr?ci? domy?le ustawienia wywal plik Opera6.ini z katalogu profile (lub je?li nie pomo?e to wywal ca?y ten katalog)

PL.rar
Opera 9.0 Translation
Pobierz Plik ściągnięto 431 raz(y) 72,18 KB

_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


A jak zmieni? ten j?zyk? :roll: :mrgreen:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Przegraj ten plik do g?ownego katalogu z oper?.

Tools -> Preferences -> Na dole okienka masz Language znajd? tam Polish i kliknij w Details...

W nowym okienku kliknij Choose... i wska? plik z t?umaczeniem.
Dodatkowo mo?esz jeszcze klin?? w ADD poni?ej i te? wybra? PL (przesun?c do g?ry je?li b?dzie drugi na li?cie)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


O to chodzi?o :)

Ale z tym deafultem co? nie dzia?a :/

usun??em ten plik, ale wszystkie ustawienia s?...

W?a?ciwie to chodzi mi g??wnie o to, jakie s? poustawiane czcionki. Teraz mam Tahoma 10, i np okienko przy downloadzie mi si? rozjezdza... za d?ugie jest.

A jak przywr?ce deafulta no to wszystko sie skasuje, has?a, zak?adki i takie tam...
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Hmmm no to wywal ca?y katalog profile.

A tak BTW zainstalowa?e? opere na ?wie?o czy nadpisa?e? star? ??
Je?li nadpisa?e? star? no to wywal j? i zainstaluj na czysto. (Pami?taj ?eby usuna? wszystko, zerknij te? do Documents & Settings -> Profil -> Dane aplikacji (lub Ustawienia lokalne -> Dane aplikacji) tam te? mog? by? jakie? pliki.

Zak?adki masz w pliku -> opera6.adr
Has?a niestety nie pami?tam.
Mozesz te? przegra? katalogi Keyboard,Toolbar,Mouse Je?li cos zmienia?e? w ustawieniach.

EDIT:
Tahoma 10 to domy?lna czcionka

U mnie okienko downloadu wygl?da tak:


A ca?a operka tak:
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


Download:


Opera:


Czcionka ustawiona na Tahoma 10 :/




Pro?ba do mod?w: cz??? o operze przenie?? do osobnego tematu.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Hmmm no to spr?buj jeszcze zainstalowa? opere na ?wie?o, wywal wszytko co pozosta?o po starej (przegraj j? w inne miejsce na dysku) bo to na 95% nie wina czcionki tylko jakiego? z?ego ustawienia opery, ale nie zabardzo wiem jakiego.

Spr?buj zainstalowa? jeszcze raz i daj zna?, pomyslimy.

EDIT:
Dla ?wi?tego spokoju masz screeny moich czcionek... (choc zapewne u Ciebie b?dzie tak samo)


_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


Usun??em WSZYSTKIE pliki zwi?zane z Oper? i z 9.0 i z 8.54. Z Dane Aplikacji ca?y folder Opera te? poszed?. Na dysku nie ma ?ladu Opery. Mimo to, (cho? wydaje mi si? to niemo?liwe), po ponownym zainstalowaniu i ustawieniu czcionki Tahoma 10, wygl?da ona tak samo jak tutaj. Okna z download r?wnie?. Ta czcionka mo?e by?, da si? przyzwyczai?, gorzej z tymi oknami :?
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Hmmm widze ze masz u sibie zainstalowany jaki? theme to XPka... Sp?buj ustawi? ten domy?lny i zobacz, bo ta czcionka chyba brana jest w??snie z tego thema...
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


Nie, nie ... to samo. Ale m?wie, czcionka mo?e zosta?... przyzwyczaje si? (gdyby da?o si? ustawi? Tahoma 11 to pewno to by?oby to). Teraz: da si? co? zrobi? z tymi okienkami?
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


ciaastek napisał/a
(gdyby da?o si? ustawi? Tahoma 11 to pewno to by?oby to). Teraz: da si? co? zrobi? z tymi okienkami?


Narz?dzia -> Preferencje -> Zaawansowane -> Czcionki -> (Wszystkie Interfejsy) Wybierz... Wybierasz z listy TAHOMA ustawiasz jej wielko?? 11 i ju? :)

Hmm co do okienek.... Nie wiem co zrobi?, mo?e zmie? sk?rke operze ??

[ Dodano: 2006-05-12, 17:48 ]
Otw?? plik dialog.ini w g??wnym katalogu opery.

Znajdz w nim [Download Dialog i ozbacz czy wyglada on tak:

Kod
[Download Dialog]
Title = 67176
Group, 0, , 0, 0, 300, 250, Size, End
Label, 17020,, 0, 0, 100, 23
Label, 0, File_info, 100, 0, 240, 23, Size right
Label, 17021,, 0, 30, 100, 23
Label, 0, Server_info, 100, 30, 240, 23, Size right
Label, 22080,, 0, 60, 100, 23
Label, 0, Type_info, 100, 60, 240, 23, Size right
Label, 0, Size_info, 100, 90, 240, 23, Size right
Label, 11001,, 0, 90, 100, 23
Label, 67179,, 0, 120, 100, 23
Label, 0, Open_icon, 82, 122, 16, 16,
Label, 0, Open_info, 100, 120, 150, 23, Size right
Button,67178, Change_button, 260, 120, 80, 23, Move right = Change
Label, 67180, Save_action_label, 0, 150, 350, 23, Size right
Checkbox, 69266, Save_action_checkbox, 0, 180, 350, 23, Size right, End


Lub poprostu podmie? to :)

Potem znajd? Setup Download Dialog

Kod
[Setup Download Dialog]
Group, 0, Firstpage, 0, 0, 0, 120, Size
Label, 0, Question, 0, 0, 300, 23, Size right
Progress, 0, Download_progress_bar, 0, 30, 300, 15, Size right
Label, 0, Download_progress_text, 0, 30, 300, 23, Size right, End
Group, 0, Secondpage, 0, 0, 0, 0, Size, End
Label, 0, Name_label, 0, 0, 100, 23, Size right
Label, 0, Skin_name, 100, 0, 200, 23, Size right
Label, 0, Author_label, 0, 25, 100, 23, Size right
Label, 0, Skin_author, 100, 25, 200, 23, Size right
Label, 0, Question2, 0, 50, 300, 23, Size right
Label, 0, Image, 300, 0, 75, 75, Size right


I por?wnaj.
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Ostatnio zmieniony przez KnofeL Pią 12 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam




My?la?em, ?e b?dzie si? da?o gdzie? zmieni? rozmiar czy co? :] jak si? nie da na tej sk?rce (ta jest chyba najlepsza :D ) to trudno...





do mod?w: przenie?cie cz??? o Operze do innego tematu :roll:
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Nie zabardzo rozumie o czym m?wisz.. przeciez rozmiar czcionki da si? zmieni?. Ustaw 12 powinna by? dobra

A jak nie to MINIMALNA WIELKOS? CZCIONKI USTAW na 11 te? powinno zadzia??
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 60