Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Quick Post Edit 3.5
Tommy76 

Posty: 47
Piwa: 6/65
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: www.aklasa.pl


potwierdzam b??dy.
Pod FF nie dzia?a przycisk zapisz a pod IE ?le zapisuje polskie znaki.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Ok wydaje mi si? ?e rozwi?z?em problem z polskimi znakami, nie wiem jednak czy zapisywanie w FF si? odblokuj. Bardzo prosz? o testy.

Paczka uaktualniona.

Podmienie?cie plik: quickpostedit.php i wykonajcie jeszcze raz instrukcj? dla pliku viewtopic_bodt.tpl (chodz o ten fragment z funkacjami JS i Ajaxa)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Tommy76 

Posty: 47
Piwa: 6/65
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: www.aklasa.pl


u mnie nadal to samo. Testowa?em na kilku forach :/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wu

Posty: 30
Piwa: 36/13
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://vip-warez.org


To ja si? wypowiem po kr?tkich testach :)

Pod IE dzia?a wszystko, polskie znaki, zapisz, pe?na edycja... Pod oper? tak samo, ale pod FF jest problem :/ Polskie znaki nie dzia?aj?... I przycisk "zapisz" pod FF mi nie dzia?a?....


Po drugie na ka?dej przegl?darce (opr?cz FF, bo tu zapisz nie dzia?a) po zapisaniu posta z u?yciem hide, pojawia si? takie co?:



...Po od?wie?eniu strony jest ju? normalnie, ale ca?y sens w tym, ?eby nie trzeba by?o jej od?wie?a?.. :)

Pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Ok w pierwszym poscie nowa paczka... Ty mraze sprawdzona na dr?ch r?nych forach z dr?ma r??nymi kodowaniami bazy, sprawdzone pod IE, FF i Operze (Guzik w FF nadal nie dzia?a) przez dr?ch r??nych ludzi... teraz musi dzia?a? :mrgreen: + doda?em bbencode_third_pass() (Ob?suga tagu HIDE)

Wystarczy podmieni? plik quickpostedit.php
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
mari09 

Posty: 25
Postawił 12 piw(a)
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://www.animexplode.pl/


to tak:
opera - dzia?aj? polskie znaki, zapisuje zmiany, i wszystko ok
ie - nie zapisuje zmian, w pasku wczytywania wyskakuje "b??d", w edycji robi? si? krzaczki czyli nie ma pl znak?w
ff - nie zapisuje zmian, niby co? si? wczytuje i ostatecznie wyskakuje, ?e zako?czono wczytywanie ale z edycja nic si? nie dzieje i po od?wie?eniu te? ?adnych zmian nie wida?, pl znaki dzia?aj?

i tak u mnie dzia?a a na pewno ok zamontowa?em...

quickedit.gif
moge zrobic taki wyglad tego modu ale najpierw musial by dzialac, i mogl bys dodac opcje anuluj :]
Plik ściągnięto 9589 raz(y) 10,22 KB

Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wu

Posty: 30
Piwa: 36/13
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://vip-warez.org


Pod IE i Oper? wszystko dzia?a! Zapisz, pe?na edycja, pl znaki, hide... Wszystko bardzo dobrze :)
Pod FF niestety nie dzia?a przycisk Zapisz, jeszcze tylko to poprawi? i modzik super :D

Cytat
ie - nie zapisuje zmian, w pasku wczytywania wyskakuje b??d, w edycji robi? si? krzaczki czyli nie ma pl znak?w


Dziwne, u mnie wszystko gra pod IE...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
mari09 

Posty: 25
Postawił 12 piw(a)
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://www.animexplode.pl/


Wu napisał/a
Cytat
ie - nie zapisuje zmian, w pasku wczytywania wyskakuje b??d, w edycji robi? si? krzaczki czyli nie ma pl znak?w


Dziwne, u mnie wszystko gra pod IE...


ale jaka wersje ie masz? ja 6.0.2900.2180...
jak to przez to to chyba lepiej bylo by to porpawic a jak ty tez masz 6 to ja musze cos zle miec.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Ok to od pocz?tku...
Po pierwsze: Dzia?a pod FireFoxem :D
Po drugie: Opcji anuluj nie b?dzie bo jest nie potrzebna
Po trzecie: Mam dok?adnie tak? wersj? IE i ?adnych problem?w nie ma
Po czwarte: Update => Wykona? instrukcj? dla pliku viewtopic_body.tpl (chodzi o funkcje)
Po pi?te: jutro dodam do tego edycj? tematu, bo te? si? przyda
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
mari09 

Posty: 25
Postawił 12 piw(a)
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007   
   Adres forum: http://www.animexplode.pl/


PHP Code:
<?php

<script type="text/javascript">
//
<!--
var rmw_max_width = 664;
var rmw_border_1 = '0px solid {T_BODY_LINK}';
var rmw_border_2 = '0px dotted {T_BODY_LINK}';
var rmw_image_title = '';
var img_addr = '{IMG_ADDR}';
var post_edited = 0;
//-->

function show_edit_field(post_id,post_edit_url) {
if( post_edited == 0 )
    {
        post_message = execute("quickpostedit.php?mode=get_post_text&post_id="+post_id);
        quick_edit_field = '<TABLE ALIGN="CENTER"><TR><TD><textarea style="width: 580; height: 170px" name="post_text">' + post_message + '</textarea></TD></TR><TD ALIGN="CENTER"><input onclick="save_post('+post_id+')" type="button" value="{L_SAVE}"> <input type="button" onclick="window.location.href = \''+post_edit_url+'\'" value="{L_FULL_EDIT}"></TD></TR></TABLE>';
        document.getElementById('post_'+post_id).innerHTML = quick_edit_field;
        post_edited = 1;
    }
}

function save_post(post_id) {
    post_message = document.getElementById('post_text').value;
    post_message = post_message.replace(/\n/g, "<BR />")
    post_messages = execute("quickpostedit.php?mode=save_post&post_text="+post_message+"&post_id="+post_id);
    document.getElementById('post_'+post_id).innerHTML = post_messages;
    post_edited = 0;
}

function execute(plik) {
    if(window.XMLHttpRequest) 
        { xhr_object = new XMLHttpRequest(); }
    else if(window.ActiveXObject)
        { xhr_object = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); }
    
    xhr_object.open("GET", plik, false); 

    xhr_object.send(null); 
    if(xhr_object.readyState == 4) return(xhr_object.responseText);
    else return(false);

</script>


?>

jak to tak ma wygladac w viewtopic_body.tpl to dlaczego mi nie dziala...
zrobilem przed minuta od nowa wszystko i ff nie reaguje na przycisk "zapisz".

widze ze robisz bardziej pod siebie tego moda, poczekam az ktos inny cos w tym stylu zrobi albo twoj przerobi...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wu

Posty: 30
Piwa: 36/13
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007   
   Adres forum: http://vip-warez.org


No i sprawdzi?em.... :D

Pod FF nadal nie dzia?a "zapisz" :/

I jeszcze mam pytanie, jak mog? zmieni? t?o pola w kt?rym edytuje post? I te t?o przycisk?w "zapisz" i "pe?na edycja"?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Kica 


Posty: 120
Piwa: 38/51
Skąd: Soko??w P.
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007   
   Adres forum: http://www.rabits-hole.net


Ja testowa?em tylko na forum KnofeLa, modzik jest ?wietny ale nie chce go instalowa? p?ki nie b?dzie w 100% sprawny ;)

No wi?c tak:

Na FF i IE7 wszystko dzia?a, hidey, polskie znaki, zapisywanie ;]
_________________
Rabits Hole || Consoles || NES Generation || KHP
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Tommy76 

Posty: 47
Piwa: 6/65
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007   
   Adres forum: www.aklasa.pl


A u mnie nadal nie dzia?a pod FF tak samo polskie znaki. Na pewno mam wszystko zgodnie z instrukcj?. Wydaje mi si? , ?e ten mod tak jak napisa? mari09 jest pisany bardziej pod
autora ( z reszt? wielkie mu dzi?ki za to, ?e w og?le pisze te mody), dlatego zastanawiam si? czy nie ma mo?liwo?ci ugryzienia tego problemu z innej strony, aby mod sta?
si? bardziej uniwersalny. My?la?em troch? nad tym, ale jeszcze nic mi do g?owy nie wpad?o. :/ , dlatego trzymam kciuki za autora.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
mari09 

Posty: 25
Postawił 12 piw(a)
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007   
   Adres forum: http://www.animexplode.pl/


Wu napisał/a
No i sprawdzi?em.... :D

Pod FF nadal nie dzia?a zapisz :/

I jeszcze mam pytanie, jak mog? zmieni? t?o pola w kt?rym edytuje post? I te t?o przycisk?w zapisz i pe?na edycja?


no chyba tylko autorowi moda dziala pod ff, moze niedolaczyl czegos do instrukcji

co do zmiany wygladu to w pliku viewtopic_body.tpl mozesz to zrobic, tam masz cos takiego:


Kod
<TABLE ALIGN="CENTER"><TR><TD><textarea style="width: 580; height: 170px" name="post_text">' + post_message + '</textarea></TD></TR><TD ALIGN="CENTER"><input onclick="save_post('+post_id+')" type="button" value="{L_SAVE}"> <input type="button" onclick="window.location.href = \''+post_edit_url+'\'" value="{L_FULL_EDIT}"></TD></TR></TABLE>


<input> to przyciski a <textarea> to pole wiadomosci, dodaj do nich class="xxx" albo style="xxx"
po zapisaniu calosc musi byc w jednej linijce


P.S. na codzien siedze na zagranicznych forach i bardzo czesto uzywam przycisku anulij...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Upsss.... M?j b??d, by?o p??no i nie wgralem paczki na serwer :oops: - Zobaczcie czy teraz dzia?a
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 53