Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
BBCode YouTuber Mod v1.0
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


Shery napisał/a
fajna sprawa , pytanie czy obci?za jakos baze/caly serwer ?
Nic a nic nie obci??a.

Ale wg. mnie jest b??d. :|

Zobaczcie, czy macie tak u siebie:

Nowy temat (lub Odpowied? na post). Klikamy button IMG, dodajemy adres jakiego? obrazka. Jest OK. P??niej zaznaczamy ca?y link wraz z tagami, np.
Kod
[img]http://xxx.xxx.xx/xxx.jpg[/img]

i klikamy na button CENTER

Okazuje si? wtedy, ?e mamy co? takiego:
Kod

[swf width= height=][img]http://xxx.xxx.xx/xxx.jpg[/img] [/swf]


Czy ja co? popsu?em, czy macie tak samo. Nie kombinowa?em z innymi buttonami, ale my?l?, ?e to CENTER winny b?dzie. Wcze?niej dzia?a?o bez problem?w, teraz wyst?puje taka w?a?nie niedogodno?
_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Pizzadude 


Posty: 24
Postawił 5 piw(a)
Skąd: Zdzieszowice
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   
   Adres forum: nie ma


kidzior, musisz doda? taki buttonik:

Kod
<input type="button" class="button" value="YouTube" style="width: 40px" onClick="bbfontstyle('[youtube], [/youtube]" />


Powinno dzia?a?. :)
_________________
Google Ads wysiada.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


Pizzadude, w kt?rym pliku? bbcode.tpl? (czy jako? tak) I w szybkiej odpowiedzi musi by? i w normalnej/pisania nowego tematu. Wi?c napisz konkretnie, w kt?rym pliku i kt?rej linii. Bardzo sie przyda, bo co? autor modyfikacji si? zebra? nie mo?e. ;)
_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Pizzadude 


Posty: 24
Postawił 5 piw(a)
Skąd: Zdzieszowice
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   
   Adres forum: nie ma


kidzior, to jest button!
posting_body.tpl, znajd?:
Kod
{BUTTON_IM}
i dodaj po:
Kod
<input type="button" class="button" value="YouTube" style="width: 40px" onClick="bbfontstyle('[youtube], [/youtube]" />

quick_reply.tpl, znajd?:
Kod
<!-- BEGIN button_c -->
<tr>
<td>&nbsp;<input type="button" class="button" value="Code" style="width: 38px; text-indent: -2px;" onclick="bbcode('', '')" /></td>
</tr>
<!-- END button_c -->
i dodaj po:
Kod
<tr>
<td>&nbsp;<input type="button" class="button" value="YouTube" style="width: 40px" onClick="bbfontstyle('[youtube], [/youtube]" /></td>
</tr>


Dziadu, to jest HTML przecie!!! :D
_________________
Google Ads wysiada.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


Pizzadude, nie dzia?a dziadu! ;) Nie zaznacza. Tak to ja sam pr?bowa?em.
_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Pizzadude 


Posty: 24
Postawił 5 piw(a)
Skąd: Zdzieszowice
Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   
   Adres forum: nie ma


Oba nie dzia?aj??

[ Dodano: Wto 28 Lis, 2006 ]
Spr?buj zamieni? w obu: bbfontstyle, na bbcode. :)
_________________
Google Ads wysiada.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Przemek211

Posty: 147
Piwa: 45/55
Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro 02 Maj, 2007   
   Adres forum: asd


A ja mam takiego wa?a, przecie? ten kod dla youtube w bbcode manager jest bez sensu niestety, sam tak kombinowa?em, no ale trzeba by chyba dodatkow? klas? napisa?, bo przecie? podaj?c ca?y link do skryptu parser dostanie co? takiego: http://www.youtube.com/v/...h?v=5OTjANCXS6A zreszt? co? w tym stylu, chyba ?e w zamy?le skryptu jest co? takiego, ?e si? sam ten kod podaje. Testowa?em, to i rzeczywi?cie dzia?a je?li podamy to 5OT...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
grzech1991 

Posty: 26
Piwa: 5/19
Skąd: Cz?stochowa
Wysłany: Nie 06 Maj, 2007   
   Adres forum: Brak forum


czy jest mozliwosc zrobienia czegos takiego do google.video.pl ?
_________________
Uwaga alkoholikiem nie jestem wiec prosze nie stawiac mi piw tylko cole :-)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
jurek 

Posty: 5
Postawił 21 piw(a)
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007   
   Adres forum: kraszak.netarteria.info


witam. skorzysta?em z tej modyfikacji BBcode Managera.
Kod
<object width="425" height="350">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}"></param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed>
</object>

jednak ?eby pokaza? si? film, trzeba wpisa? [youtube] SAMO ID filmu [/youtube].
czy istnieje mo?liwo?? przeedytowania tego kodu, ?eby w tagu podawa? ca?y adres filmu? bardzo by to u?atwi?o, nie wszyscy u?ytkownicy mojego forum s? rozgarni?ci... :twisted:
z g?ry wielkie dzi?ki, pzdr!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


jurek napisał/a
czy istnieje mo?liwo?? przeedytowania tego kodu, ?eby w tagu podawa? ca?y adres filmu? bardzo by to u?atwi?o, nie wszyscy u?ytkownicy mojego forum s? rozgarni?ci...

?eby dzia?a? w BBCode Managerze ?? Nie ma.
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 48