Wysłany: Sob 06 Sty, 2007 Beer Mod 2.2 Adres forum: n/a
Modyfikacja pozwala na rozdawanie sobie punktów przez użytkownikow forum. Sama modyfikacja nie ingeruje w istniejący już moduł "pomógł", jednak zamysł jest podobny. Z tym że, w przypadku mojej modyfikacji, każdy użytkownik może "postawić piwo", a nie tylko autor tematu.
Nowości w wersji 2.x
- bardziej optymalny kod
- kompatybilność z modyfikacją spider_friendly
- Sprawdzanie poprawności struktury bazy
- Sprawdzanie poprawności struktury plików ( od wersji 2.2 )
UWAGI
Przed przystąpieniem do aktualizacji z wersji 1.x należy cofnąć wszelkie zmiany w plikach (zachować jedynie tabelę)
Bardzo proszę o pilne wykonywanie każdego kroku z instrukcji. Proszę nie słuchać także osób które uważają że wiedzą lepiej ode mnie jak działa modyfikacja i nakazują wykonywanie zapytań. Odpowiednie zapytania po instalacji / aktualizacji są wykonywane w momencie zapisania konfiguracji modyfikacji w PA.
Po aktualizacji, dla pewności proszę o skorzystanie z opcji (Napraw) oraz Sprawdź poprawność instalacji plików
_________________ ixdude.com i have been waiting, all of my life, for you to come along and make everything all right. my body shaking, right through the bones, so take my by the hand, please don't leave me here alone. and i wonder if you know just how i feel, i feel... yeah... and i wonder how i know it is... it's real... it's real. coz' i want you to save me, just please save me, save me... coz' i need you to save me, just please save me, save me...
Ostatnio zmieniony przez qbs Wto 06 Lut, 2007, w całości zmieniany 3 razy
to jest zwiazane z mysql'em ktory najprawdopoodbniej nie zwraca wyniku dla zapytania "SHOW TABLES". dodam dodatkowa kontrolke przy okazji dodania propozycji kidziora
_________________ ixdude.com i have been waiting, all of my life, for you to come along and make everything all right. my body shaking, right through the bones, so take my by the hand, please don't leave me here alone. and i wonder if you know just how i feel, i feel... yeah... and i wonder how i know it is... it's real... it's real. coz' i want you to save me, just please save me, save me... coz' i need you to save me, just please save me, save me...
Znalazłem takie małe niedopatrzenie... Otóż jeśli ktoś zmieni sobie w profilu język na english to mu się pięknie forum wyhaczy... Ja zastosowałem u siebie rozwiązanie tymczasowe czyli skopiowałem do language/lang_english/ polskiego lang_beermod.php
Jak będę miał trochę więcej czasu (sesja...) to przetłumaczę tego langa na angielski.
Tymczasem proponuję o tym wspomnieć w instrukcji...
Mam taki problem , zainstalowałem moda , jestem pewien że wszystko dobrze . Ale gdy postawi się Piwo autorowi "tematu" to nie odkrywa się wiadomość hide ;x OCB ?
Wszystko ladnie pieknie ale niechce mi sie kolejny raz wywalac wersje starsza by wgrac nowsza... przydala by sie jakas instrukcja dla bardziej uwaznych co i jak pozmieniac.
Przed przystąpieniem do aktualizacji z wersji 1.x należy cofnąć wszelkie zmiany w plikach (zachować jedynie tabelę)
jezeli masz juz wersje 2.x to co ty chcesz usuwac?
Mam w tej chwili wersje 2.0 sciagnalem paczke w pierwszego postu i w instrukcji "aktualizacja 2.0 - 2.1" jest:
Cytat
UWAGA!!!
z uwagi na ciagle powtarzanie sie tych samych bledow podczas instalowania, nalezy:
- odinstalowac poprzednia wersje modyfikacji (o ile byla instalowana), poprzez wykonanie instrukcji dla tamtej wersji, od tylu, usuwajac zmiany.
Cytat
[ DODATKOWO ] --------------------------------
1. należy nadpisać pliki:
- admin/admin_beermod.php
- language/lang_polish/lang_beermod.php
- templates/subSilver/admin/admin_beermod_body.tpl
2. jeżeli potrzeba, należy skorzystać z opcji Napraw
no chyba ze wystarczy wykonac to co "dodatkowo" ale w takim razie instrukcja jest mylaca
ok juz sobie poradzilem, spoko mod, powiedz mi tylko gdzie znajde motyw aby zmienic button pod swoj styl, bo ten co jest to nie pasuje, a stworze wlasny, tylko gdzie go pozniej podmienic, pozdro
Ostatnio zmieniony przez lolos Czw 25 Sty, 2007, w całości zmieniany 1 raz
mod mam zrobione, piwka sie stawiaja, ale mam pytanie - co zrobic gdy ukryje linki w hide i linki pokazaly sie po napisaniu posta lub po postawieniu piwa, bo obecnie jak stawiam piwo to nic sie nie dzieje