Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przerwa mi?dzy kategoriami
wert


Posty: 212
Piwa: 218/40
Skąd: Pozna?
Wysłany: Sro 22 Sie, 2007   Przerwa mi?dzy kategoriami
   Adres forum: http://www.wert.a5.pl/forum


Witam,
jak zrobi? ?eby mi?dzy kategoriami nie by?o przerwy :?:
kt?ry plik trzeba edytowa? :?:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
INIM 
C'est moi...


Posty: 369
Piwa: 126/37
Skąd: Ruda ?l?ska
Wysłany: Sro 22 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.e-comp.org/


index_box.tpl (w plikach stylu) znajd? i usu?:

Kod
{catrow.tablefoot.br_bottom.BR}
_________________
[ Forum Komputerowe ] [ Harmoszka.com ]
Za darmo pomagam tylko na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
wert
wert


Posty: 212
Piwa: 218/40
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.wert.a5.pl/forum


super ;)
M?g?by? jeszcze mi powiedzie? gdzie mog? doda? tabelk? nad pierwsz? kategori? :?:
Chodzi o to zeby si? nie powtarza?a w kazdej kategori
_________________
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est."
"Ventem seminabunt et turbinem metent."
"Gallia est omnis divisa in partes tres..."
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
INIM 
C'est moi...


Posty: 369
Piwa: 126/37
Skąd: Ruda ?l?ska
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.e-comp.org/


Czyli chcesz zrobi? tak jak jest tutaj? To troche trudniejsze. Og?lnie pracujesz wtedy na index_box.tpl.
Musisz:
- Usun?? g?rn? tabele, kt?ra si? powtarza,
- Zrobi? tabele na g?rze gdzie ju? nie b?dzie si? powtarza?,
- Potem trzeba zrobi? to co ju? zrobi?e?, czyli usun?? przerwe mi?dzy kategoriami.
My?le, ?e to wtedy powinno gra?.
Baw si?, powodzenia. Moge Ci to ewentualnie zrobi? odp?atnie.
_________________
[ Forum Komputerowe ] [ Harmoszka.com ]
Za darmo pomagam tylko na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
wert


Posty: 212
Piwa: 218/40
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.wert.a5.pl/forum


INIM napisał/a

- Zrobi? tabele na g?rze gdzie ju? nie b?dzie si? powtarza?,

Czyli gdzie ??
przed ty divem ?? (na zielono)

PHP Code:
<?php

<!-- BEGIN catrow -->
                <!-- BEGIN tablehead -->
                <!-- BEGIN br -->
                <div id="hc_{catrow.tablehead.br.CAT_ID}" style="display: ''; position: relative;">
                
<!-- END br -->
                <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
                <tr>
                    <th colspan="{catrow.tablehead.INC_SPAN}" width="100%" nowrap="nowrap"<!-- BEGIN br --> onclick="javascript:ShowHide('hc_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc2_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc3_{catrow.tablehead.CAT_ID}');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"<!-- END br -->>&nbsp;{catrow.tablehead.L_FORUM}&nbsp;</th>
                    <th width="50" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_TOPICS}&nbsp;</th>
                    <th width="50" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_POSTS}&nbsp;</th>
                    <th width="150" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_LASTPOST}&nbsp;</th>
                </tr>

                <!-- END tablehead -->


?>


To na czerwono usuwam

[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 ]
gdy wedytuje index_body mam probem z cachem

Kod
Parse error: syntax error, unexpected $end in /usr/local/apache/www/htdocs/wert.a5.pl/forum/cache/tpl_subSilver.index_body.php on line 644


nawet jak go wyczyscze to nic nie daje ;/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
INIM 
C'est moi...


Posty: 369
Piwa: 126/37
Skąd: Ruda ?l?ska
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.e-comp.org/


A czemu edytujesz body? Masz edytowa? box.

wert napisał/a
przed ty divem ??

Tak, przed divem, lub ewentulanie na sam? g?re.
_________________
[ Forum Komputerowe ] [ Harmoszka.com ]
Za darmo pomagam tylko na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
wert


Posty: 212
Piwa: 218/40
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.wert.a5.pl/forum


INIM napisał/a
A czemu edytujesz body? Masz edytowa? box.

Ale dlaczego tak si? dzieje ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
INIM 
C'est moi...


Posty: 369
Piwa: 126/37
Skąd: Ruda ?l?ska
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.e-comp.org/


Bo edytujesz nie to co trzeba? index_box.tpl masz przerabia? a nie index_body.tpl
_________________
[ Forum Komputerowe ] [ Harmoszka.com ]
Za darmo pomagam tylko na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
wert


Posty: 212
Piwa: 218/40
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007   
   Adres forum: http://www.wert.a5.pl/forum


rozumien ale ja tez chce edytowa? index_body.tpl w innych sprawach i mi wyskakuje bl?d:
Kod
Parse error: syntax error, unexpected $end in /usr/local/apache/www/htdocs/wert.a5.pl/forum/cache/tpl_subSilver.index_body.php on line 644

Naprzyk?ad jak wgrywam mod z pozdrowieniami Knofela

[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 ]
dzieje mi si? to tylko w subsilverze

[ Dodano: Pi? 24 Sie, 2007 ]
pomo?esz ?
_________________
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est."
"Ventem seminabunt et turbinem metent."
"Gallia est omnis divisa in partes tres..."
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
INIM 
C'est moi...


Posty: 369
Piwa: 126/37
Skąd: Ruda ?l?ska
Wysłany: Pią 12 Paź, 2007   
   Adres forum: http://www.e-comp.org/


Kilka sekund temu doszed?em do czego? genialnego...
PA > Og?lne > Konfiguracja > Strony G??wnej > Kategorie w osobnych tabelach > Nie.
A ja g?upi kombinowa?em w kodzie xD
_________________
[ Forum Komputerowe ] [ Harmoszka.com ]
Za darmo pomagam tylko na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 47