Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Boty na forum
Kaka22 
Ucz? si? PHP :)

Posty: 22
Piwa: 5/18
Wysłany: Nie 28 Maj, 2006   Boty na forum
   Adres forum: Przenosiny forum.


Po edycji pojawia mi si? b??d
Kod
Parse error: syntax error, unexpected $end in /includes/functions_add.php on line 931


Wszystko edytowa?em tak jak w instrukcji!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vader
qbs 


Posty: 598
Piwa: 353/29
Skąd: wroc?aw
Wysłany: Nie 28 Maj, 2006   
   Adres forum: n/a


przeciez wyraznie napisalem za zamieniasz:
Kod
// Skip multiple sessions for one user
if ( !(in_array($row['session_ip'], $prev_session_ip)) )
{
$guests_online++;
}
}
a nie:
Kod
// Skip multiple sessions for one user
if ( !(in_array($row['session_ip'], $prev_session_ip)) )
{
$guests_online++;
}
_________________
ixdude.com
i have been waiting, all of my life, for you to come along and make everything all right. my body shaking, right through the bones, so take my by the hand, please don't leave me here alone. and i wonder if you know just how i feel, i feel... yeah... and i wonder how i know it is... it's real... it's real. coz' i want you to save me, just please save me, save me... coz' i need you to save me, just please save me, save me...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
DuroneK, vader
Cinek 

Posty: 7
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   
   Adres forum: www.games-online.yoyo.pl


chcialbym aby ilosc botow byla pokazana obok ilosci userow czyli w tym

Kod
Na Forum jest 1 u?ytkownik :: 1 Zarejestrowany, 0 Ukrytych i 0 Go?ci


i nie wiem jak to zmodyfikowac. Zmienilem w index_body.tpl z

Kod
ass="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="left">
<span class="gensmall">{TOTAL_USERS_ONLINE}<br />{LOGGED_IN_USER_LIST}<br /><br />{RECORD_USERS}


na

Kod
ass="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="left">
<span class="gensmall">{TOTAL_USERS_ONLINE}<br />{LOGGED_IN_USER_LIST}<br />{BOTS_ONLINE}<br />{RECORD_USERS}


i nie pokazuje mi, jest tylko odstep. Co mam zmienic?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vader
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


Wida? nie masz aktualnie bot?w na forum... zamie? na chwile
{BOTS_ONLINE}
na
test
i sprawd? gdzie b?dzie ten napis widnia?, dopiero potem wstawiasz t? zmienn? i jak jaki? bot przyjdzie to Ci si? to poka?e.
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vader
Cinek 

Posty: 7
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   
   Adres forum: www.games-online.yoyo.pl


zmienilem na bots i pokazuje mi sie pod uzytkownikami ktorzy sa online a ja chcialbym miec to obok gosci co musze zmienic?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


pokombinuj przesuwaj?c ten napis 'test' :) i ustaw tak jak chcesz.
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#Crash_3d 



Posty: 64
Piwa: 9/6
Skąd: Radom
Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   
   Adres forum: 100 przeciez nie podam :)


Cinek napisał/a
co musze zmienic?

usu? ostatnie <br />
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Cinek 

Posty: 7
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Pozna?
Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   
   Adres forum: www.games-online.yoyo.pl


juz zrobilem. Crash_3d, to mi nic nie dalo :P
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
#Crash_3d 



Posty: 64
Piwa: 9/6
Skąd: Radom
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006   
   Adres forum: 100 przeciez nie podam :)


To widocznie w z?ej kom?rce wklei?es to.
Podaj tu jak chcesz plik, a ja poprawie jak chcesz...:]
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Cinek 

Posty: 7
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Pozna?
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006   
   Adres forum: www.games-online.yoyo.pl


Teraz mam dobrze :D ale chcialbym aby jak nie bylo botow na moim forum bylo napisane 0. Co i gdzie wpisac?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


Cinek spr?buj co? takiego:
#
#----- [ Otw?rz index.php ] -----
#
#----- [ ZNAJDZ ] -----
#
PHP Code:
<?php

        $generate_online = users_online('index');
        $online_userlist = $generate_online[0];
        $l_online_users = $generate_online[1];
        $bots_online = $generate_online[2];


?>

#
#----- [ DODAJ PO ] -----
#
PHP Code:
<?php

        if ( empty($bots_online) )
        {
            $bots_online = 0;
            $bot_lang_name = 'bot?w';
        }
        else
        {
            if ( $bots_online = 1 )
            {
                $bot_lang_name = 'bot';
            }
            else if ( $bots_online = 2 || $bots_online = 3 || $bots_online = 4 )
            {
                $bot_lang_name = 'boty';
            }
            else if ( $bots_online >= 5 )
            {
                $bot_lang_name = 'bot?w';
            }
        }


?>

#
#----- [ ZNAJDZ ] -----
#
PHP Code:
<?php

BOTS_ONLINE' => $bots_online,


?>

#
#----- [ ZAMIEN NA ] -----
#
PHP Code:
<?php

BOTS_ONLINE' => ' (w tym <b>' . $bots_online . '</b> ' . $bot_lang_name . ')',


?>

#
#----- [ OTWORZ index_body.tpl ] -----
#
#----- [ ZNAJDZ ] -----
#
PHP Code:
<?php

<span class="gensmall">{TOTAL_USERS_ONLINE}


?>

#
#----- [ DODAJ PO ] -----
#
PHP Code:
<?php

{BOTS_ONLINE}


?>

#
#----- [ ZAPISZ, ZAMKNIJ, ZAUPLOADUJ PLIKI ] -----

Taki zabieg da Ci na g??wnej stronie forum taki wynik (przyk?ad):
Cytat
1 Zarejestrowany, 0 Ukrytych i 0 Go?ci (w tym 0 bot?w).


Je?li chcesz same 0 uzyska? to po:
PHP Code:
<?php

        $l_online_users = $generate_online[1];
        $bots_online = $generate_online[2];


?>

dodajesz:
PHP Code:
<?php

        if ( empty($bots_online) )
        {
            $bots_online = 0;
        }


?>
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
evo4 
(*)(*)

Posty: 49
Postawił 18 piw(a)
Wysłany: Nie 09 Lip, 2006   
   Adres forum: brak


a ja mam zainstalowanego SpiderFriendly 1.3.7 i w functions_add.php

Zamiast:
Kod
// Skip multiple sessions for one user
if ( !(in_array($row['session_ip'], $prev_session_ip)) )
{
$guests_online++;
}


MAM: (czyli to ca?e mam zmieni? ??)
Kod
// Skip multiple sessions for one user
if ( !(in_array($row['session_ip'], $prev_session_ip)) )
{
if ($row['session_bot'] == '' || !$sfc['show_bots_on_index'])
{
$guests_online++;
}


czy to gdzies dostawi?:
Kod
if ($row['session_bot'] == '' || !$sfc['show_bots_on_index'])
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Raknor 

Posty: 30
Piwa: 1/7
Wysłany: Sro 09 Sie, 2006   
   Adres forum: http://trytox.xxl-web.pl/


Co? ta modyfikacja nie chce dzia?a?. W?a?nie bot google wszed? i nic nadal jest 0.

Edit:
Napewno ta modyfikacja nie wymaga Spider Friendly?
Aby móc ściągnąć załącznik musisz się zalogować.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
koziolek 


Posty: 3
Piwa: 1/3
Skąd: Krak?w
Wysłany: Pią 03 Lis, 2006   
   Adres forum: http://osemka.krakow.pl/~pawel/lolne/


http://mody.lastinn.info/post,7582.html#7582
_________________
! Korzystaj z Opery!
Pom?? mi w Travianie
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
CNK 

Posty: 23
Postawił 22 piw(a)
Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: Pią 02 Mar, 2007   
   Adres forum: https://forum.gsmx.pl


koziolek, ten link co? mi nie dzia?a..
Mam pytanie: czy da si? zrobi?, ?eby wtedy kiedy nie ma bot?w, w og?le nic nie by?o, a dopiero jak wejdzie by?a liczba?
Pozdrawiam
_________________
Sprawdź darmowe aplikacje na Androida ;-)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 50