Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Google Map Mod 2.3.2
InTWO


Posty: 15
Piwa: 50/15
Wysłany: Sob 01 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://www.reason.pl


Poprawi?em bug w pliku markers.php umo?liwiaj?cy listing do XML'a wszystkich danych user?w zapisanych w tablicy mapy. Wystarczy?o poda? URL: http://serwer_z_Twoim_forum/markers.php i mieli?my gotowy spis user?w korzystaj?cych z mapy w danej witrynie.

Poprawki:

Wiadomo?? ukryta / Hidden message
Aby zobaczy? wiadomo?? postaw piwo autorowi piwo.
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 5 piw(a):
Tommy76, Arek F., Qarter, Marcin, bartus2003
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sob 01 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Hmmm dziwna sprawa, u mnie pokazuje si? bia?a strona <hmmm> zreszt? to i tak ?aden bug ;)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
InTWO


Posty: 15
Piwa: 50/15
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://www.reason.pl


KnofeL napisał/a
Hmmm dziwna sprawa, u mnie pokazuje si? bia?a strona


Zmie? przegl?dark? bo nie wy?wietla XML'a ;)

Aby przekona? si?, ze mam racj?, kliknij tutaj to zobaczysz dane wszystkich user?w z tego forum, kt?rzy wpi?li si? w map?.

W za??czniku zrzut ekranu jak to wygl?da na najnowszym FireFox'ie

Pozdrawiam.

markers.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 188,53 KB

Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


InTWO napisał/a
Aby przekona? si?, ze mam racj?, kliknij tutaj to zobaczysz dane wszystkich user?w z tego forum, kt?rzy wpi?li si? w map?

Hehe ale panikujesz :mrgreen: Tak jak m?wi?em co to za r??nica czy mo?na to podejrze? w ten spos?b czy nie, skoro te "dane" s? publicznie dost?pne ;)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
InTWO


Posty: 15
Piwa: 50/15
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://www.reason.pl


KnofeL napisał/a
co to za r??nica czy mo?na to podejrze? w ten spos?b czy nie, skoro te dane s? publicznie dost?pne ;)


Tak, masz racj?. Podobnie jest z innymi rzeczami, Dane wszystkich firm w Polsce te? s? og?lnie dost?pne. Dane w?a?cicieli firm te? itd... Wystarczy tylko napisa? oko?o miliona pism do s?d?w rejestrowych lub urz?d?w miasta i wnie?c op?aty. Drobnostka, nie ? A przecie? mo?na po prostu skorzysta? z dziury w sofcie i wszystko mie? w minut?.

Spytam tylko o jedno: po co si? tyle pisze na forum o bezpiecze?stwie, skoro temat ten jest, jak widz?, dla moderatora nieistotny?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


InTWO napisał/a
Tak, masz racj?. Podobnie jest z innymi rzeczami, Dane wszystkich firm w Polsce te? s? og?lnie dost?pne. Dane w?a?cicieli firm te? itd... Wystarczy tylko napisa? oko?o miliona pism do s?d?w rejestrowych lub urz?d?w miasta i wnie?c op?aty. Drobnostka, nie ? A przecie? mo?na po prostu skorzysta? z dziury w sofcie i wszystko mie? w minut?.

Czy Ty w og?le czytasz co piszesz... Por?wnujesz zabezpiecznia bardzo wa?nych danych do g?upiego po?o?enie na mape, kt?re i tak jest totalnie nie precyzyjne. Co z tego ?e ka?dy mo?e to podejrze? w pliku - zablokujesz plik to wejdzie sobie w mapke na forum i ju? widzi TE SAME dane kt?re mia? w pliku.

InTWO napisał/a
Spytam tylko o jedno: po co si? tyle pisze na forum o bezpiecze?stwie, skoro temat ten jest, jak widz?, dla moderatora nieistotny?

Pisze si? o tym dlatego ?e tacy u?ytkownicy jak Ty robi? tyle zamieszania wok?? strasz?c ludzi ?e ich forum shackowano i jakie to Przemo jest dziurawe. Co innego jakby ta "dziura" pozwala?a uzyska? adresy email/prywatne wiadomo??/adresy/numery telefon?w/has?a u?ytkownik?w czy inne wa?ne dane to wtedy m?g?by? si? martwic, a tak tylko robisz niepotrzebny szum :roll:
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
InTWO


Posty: 15
Piwa: 50/15
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://www.reason.pl


KnofeL napisał/a
...to wtedy m?g?by? si? martwic, a tak tylko robisz niepotrzebny szum :roll:


Tak, tak... Kiedy? ludzie wierzyli, ?e ziemia jest p?aska, jest centrum Wszech?wiata a smoki po?eraj? dziewice.

Kolorowych sn?w...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Przemek211

Posty: 147
Piwa: 45/55
Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   
   Adres forum: asd


A nie wystarczy w tym pliku doda?:
if ( !defined('IN_PHPBB') )
{
die("Hacking attempt");
}
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
bartus2003

Posty: 13
Piwa: 1/12
Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   
   Adres forum: forum.warrock.com.pl


Hmmm a ja zapytam po raz kolejny co mam zrobi? aby MARKERY U?YTKOWNIK?W by?y wy?wietlane??
Chodzi mi o kolorki login?w dla danych grup z forum:
http://forum.warrock.com.pl/googlemap.php
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Cytat
Hmmm a ja zapytam po raz kolejny co mam zrobi? aby MARKERY U?YTKOWNIK?W by?y wy?wietlane??

I pewnie poraz kolejny nikt - nie znaj?? odpowiedzi - nie odpisze. Trzeba do tego u?y? funkcji colored_username() (czy jako? tak)

Napewno je?li kto? zna?by odpowied? na twoje pytanie to by odpisa?
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
bartus2003

Posty: 13
Piwa: 1/12
Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   
   Adres forum: forum.warrock.com.pl


KnofeL, ale wiesz ja tego pytania sobie z palca nie wyssa?em, zapyta?em dlatego bo widz?, ?e wasza google mapa ma te markery a u mnie tego nie ma... ale OK
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


bartus2003 napisał/a
?e wasza google mapa ma te markery a u mnie tego nie ma

Nie tylko Ty tego nie masz, ale ka?da inna osoba kt?ra u?ywa standardowej wersji moda. QBS widoczniej dorobi? sobie takie co? i jak wida? nie udost?pni? tego, a dlaczego... o to ju? nale?y spyta? samego QBS'a
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
regoat

Posty: 3
Postawił 3 piw(a)
Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   
   Adres forum: www.hole-zone.com


Tinfed napisał/a
Po zapisaniu konfiguracji wywala mi taki b??d
Kod
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/olecko/ftp/tr/cache/tpl_FrayCan.overall_header.php:2) in /home/olecko/ftp/tr/includes/functions.php on line 1740

Co prawda wszystko zapisuje i dzia?a poprawnie ale ten b??d si? pojawia.


Mam cos prawie identycznego. Po dodaniu lokalizacji lu zmodyfikowaniu modyfikacji wywala mi to

Kod
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/WWW/BRONZE/q/quza/_public_html/hole/forum/includes/template.php(916) : eval()'d code:2) in /home/KONTA/WWW/BRONZE/q/quza/_public_html/hole/forum/includes/functions.php on line 1737


Po kliknieciu na link mapy wszystko jest ale samo zatrzymuje sie na tym bledzie. Jest na to jakas rada?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
?ukasz 

Posty: 24
Piwa: 1/43
Skąd: Polkowice
Wysłany: Czw 11 Paź, 2007   
   Adres forum: www.polkombkp.lh.pl/phpBB/phpBB


jak zrobi? aby link do mapy by? takze pokazywany dla os?b niezalogowanych?
_________________
rzeczy oczywiste s? przewa?nie najmniej oczywiste
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
vader

Posty: 22
Postawił 52 piw(a)
Wysłany: Pią 12 Paź, 2007   
   Adres forum: http://pierwszagim.yoyo.pl


da si? zrobic zeby na starcie mapy pokazywal sie jeden region ? np tylko zakopane albo tylko okolice zakopanego?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 53