Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Zamknięty przez: regua
Wto 19 Wrz, 2006
Advanced AJAX Shoutbox
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


Ja mam problem zainstalowalem tego moda i chcialem go przystosowa? do moim potrzeb i teraz za kazdym razem gdy zmieniam kana? jego wilko?? zmienia sie zale?nie od ilo?ci wpis?w

robi si? ma?y jak jest malo wpis?w a jak du?o to powi?krza

http://gozda3.webd.pl/for...8cca68#sb_tab_0

// zmie?cie kana?


shoutbox_body.tpl :

Kod
<form id="sb_form">
<table width="630" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px;">
<tr>
<th align="center" height="25"><a href="{SHOUTBOX_URL}" title="{L_ALL_MESSAGES}">ShoutBox</a></th>
</tr>
<tr>
<td class="catHead" hight="30"><span class="gensmall">
</span>
<ul class="sb_tabs_list">
{SB_TABS}
</ul>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="sb_shouts_container" id="sb_shouts">
</td>
</tr>
<tr>
<td class="catBottom" align="center" valign="middle" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
Wiadomo¶?: <input type="text" name="sb_message" id="sb_message" />
<input type="submit" id="sb_send" value="Wy¶lij" />
<input type="button" id="sb_refresh" value="Pobierz nowe" />
</span></td>
</tr>
</table>
</form>
_________________
http://img219.imageshack....90/adminei3.png
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


http://gozda3.webd.pl/forum/shoutbox_ajax.php
Co to ma byc? :|
_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


niewiem :) ja edytowa?em tylko css , sb_confing i shoutbox_body
_________________
http://img219.imageshack....90/adminei3.png
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Kula,
Kod
<td class="sb_shouts_container" id="sb_shouts">

zmie? na
Kod
<td class="sb_shouts_container" id="sb_shouts" style="overflow: auto; height: {SHOUTBOX_HEIGHT}px;">

powinno dzia?a?.
kidzior, to jest normalny output JSON. Tego skryptu si? bezpo?rednio nie wywo?uje, jest on wywo?ywany przez JS.
tyrax, my?lenie nie boli. Tylko w jednej instrukcji jest b??d, a jak kto? potrafi logicznie my?le? to go zauwa?y. Oryginalny plik shoutbox_body.tpl masz zamieni? z moim, a jak nie chcesz podmienia? to je por?wnaj...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Slavikord napisał/a
Zainstalowa?em sobie toto na testowym forum, ale:

- kana?y nie chc? si? prze??cza?, jedynie w pasku przegl?darki pojawia si? 'http://www.slavikord.byethost.com/test/index.php#sb_tab_1' i analogicznie do innych kana??w

- gdy wysy?am wiadomo?? ta nie pojawia si?, jedynie znowu w okienku pojawia si? np. 'http://www.slavikord.byethost.com/test/index.php?sb_message=testpwnd'

Testowane na Operze 9.01.

Nie wiem czy to wina moda, czy mo?e ja co? ?le kombinuj?



mam to samo nie umie sie tego pozby? nawet z tymi plikami co da? PiotrLegnica

P.S Chodzi?o mi og?lnie ?eby? wyedytowa? i poprawi? plik z instalacj? :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


PiotrLegnica napisał/a
Kula,

Kod
<td class=sb_shouts_container id=sb_shouts>

zmie? na

Kod
<td class=sb_shouts_container id=sb_shouts style=overflow: auto; height: {SHOUTBOX_HEIGHT}px;>



pomog?o i nie poniewa? kana? Og?lne nadal jest dluzszy a reszta jest "inna" bo wpisy sa na ?rodku?

masz inne propozycje jak to naprawi??

i co chwile zmieniaja mi sie kanaly co 1 sec zmienia i odswierza sie kana? a w sb_confing mam ustawione na 20000
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
snoopdogg2

Posty: 24
Postawił 9 piw(a)
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://janow.livenet.pl/hyde/


A ja mam troche inne pytanko, czy taki max shoutbox nie obci?za nadmiernie serwera?? Na forum przema czytalem ze shoubox w niektorych przypadkach zjada du?o transferu a co dopieru kilku kana?owy... moge to bez obaw wgrywac?? :?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Kod
<td class="sb_shouts_container" id="sb_shouts" style="overflow: auto; height: {SHOUTBOX_HEIGHT}px;">

zamie? na
Kod
<td style="height: {SHOUTBOX_HEIGHT}px;" valign="top">

po tym dodaj
Kod
<div class="sb_shouts_container" id="sb_shouts" style="overflow: auto; height: {SHOUTBOX_HEIGHT}px;">

przed
Kod
</td>

dodaj
Kod
</div>

Powinno pom?c.
tyrax, http://validator.w3.org/c...php%3Fredir%3D1

snoopdogg2, dane s? przesy?ane w formacie JSON (oraz tylko te z aktualnego kana?u - ju? mniej si? nie da) i na pewno zajmuj? du?o mniej ni? te z oryginalnego shoutboxa, gdzie przesy?any by? kompletny dokument HTML. Zawsze auto-od?wie?anie mo?na na >minut? ustawi
Ostatnio zmieniony przez PiotrLegnica Sro 23 Sie, 2006, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


Pomog?o jest ok tylko ze dzia?a tylko jeden kana? :)
i od?wierza si? co chwile co 1 sec
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


mo?e to tutaj tkwi ten b??d ????
PiotrLegnica napisał/a
tyrax, http://validator.w3.org/c...php%3Fredir%3D1
nie wiem w czym ma mi to pom?c
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Kula, zamie? te setTimeout('getShouts()', 500); na getShouts(); - powinno pom?c...
tyrax, b?dziesz mia? poprawny HTML to mo?e pogadamy o tym czy SB dzia?a czy nie.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Kula
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Wypas dzi?ki za pomoc oby wi?cej takich modyfikacji............................ Id? przywr?ci? mojego starego shouta. Mam nadziej? ze z czasem b?dzie ta modyfikacja dzia?aj?ca w ka?dych warunkach :)
Ostatnio zmieniony przez tyrax Sro 23 Sie, 2006, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


zapomnia?es jeszcze powiedzie? gdzie tego szukac :P
sb_includes/sb.js
Ale juz sobie poradzilem i dzia?a!!!!!

Dzia?a ale tylko jeden kan?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Kula napisał/a
Dzia?a ale tylko jeden kan?

Mi dzia?a :P
tyrax napisał/a
Mam nadziej? ze z czasem b?dzie ta modyfikacja dzia?aj?ca w ka?dych warunkach

Niniejszy program rozpowszechniany jest z nadziej?, i? b?dzie on
u?yteczny - jednak BEZ JAKIEJKOLWIEK GWARANCJI, nawet domy?lnej
gwarancji PRZYDATNO?CI HANDLOWEJ albo PRZYDATNO?CI DO OKRE?LONYCH
ZASTOSOWA?. W celu uzyskania bli?szych informacji - Powszechna
Licencja Publiczna GNU.

Poza tym - jak kupisz czajnik, ale masz rozwalon? kuchenk?, to jak on ma dzia?a? poprawnie?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


PiotrLegnica napisał/a
Mi dzia?a


Mi te? dzia?a ale niemoge pisa? w innych kana?ach oprucz Og?lne , w tamtych kana?ach mia?em wpisy teraz ich niema
_________________
http://img219.imageshack....90/adminei3.png
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 51