Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Zamknięty przez: regua
Wto 19 Wrz, 2006
Advanced AJAX Shoutbox
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


PiotrLegnica, jak sam widzisz tw?j skrypt jescze nie dzia?a sprawnie niestety no z innymi modyfikacjami nie mia?em problemu c?? szkoda bo fajny mod. Znajdz jak?s alternatyw? na to :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
pichus 

Posty: 44
Postawił 15 piw(a)
Skąd: Nowy S?cz
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.RDST.info


Mi dzia?a, tylko niewiem gdzie zmieni?/doda?/usun?? kana?y i jak usuwam to pisz? brak uprawnie? :P I niema edytuj ;]
_________________
By pichus ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Kula 


Posty: 138
Piwa: 53/32
Skąd: Gda?sk
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: http://graffik.biz - Zapraszam ;)


w?asnie , niema edytuj i przy kasowaniu wpis?w pisze brak uprawnien


pichus napisał/a
tylko niewiem gdzie zmieni?/doda?/usun?? kana?y


sb_config/sb_config.php
_________________
http://img219.imageshack....90/adminei3.png
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
pichus 

Posty: 44
Postawił 15 piw(a)
Skąd: Nowy S?cz
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.RDST.info


Jest nowa wersja w kt?rej usuwanie dzia?a, ale...

Nie rozumiem configu :D

Jak doda? 2 kana? teraz?
_________________
By pichus ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: -


PHP Code:
<?php

$shoutbox_config['sb_channels'] = array(
 // channel config start {zaznaczasz odtad}
 array(
  'name' => '#g??wny', // nazwa kana?u
  'ops' => array(

  ), // lista ID operator?w kana?u, oddzielona przecinkami
  'access_groups' => array(

  ), // lista ID grup kt?re mają/nie mają dost?pu do kana?u (zale?y od ustawienia shoutbox_config[access_mode])
  'access_users' => array(

  ), // j/w tylko user?w
 ),
 // channel config end {dotad}
 {tu wklejasz i modyfikujesz :>}
);


?>
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
pichus 

Posty: 44
Postawił 15 piw(a)
Skąd: Nowy S?cz
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.RDST.info


Ok, a to:

Kod
), // lista ID operator?w kana?u, oddzielona przecinkami
'access_groups' => array(

), // lista ID grup kt?re maj?/nie maj? dost?pu do kana?u (zale?y od ustawienia shoutbox_config[access_mode])
'access_users' => array(


Czy czasami access_groups to nie ID grup a access_users to nie lista os?b kt?re maj?/nie maj? dost?pu do kana?u? Co? mi si? tak wydaje.
_________________
By pichus ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Rofl, przecie? wyra?nie pisze co to jest...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
pichus 

Posty: 44
Postawił 15 piw(a)
Skąd: Nowy S?cz
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.RDST.info


No dobra, mam takie co?:

Kod
$shoutbox_config['sb_channels'] = array(
// channel config start
array(
'name' => '#g??wny', // nazwa kana?u
'ops' => array(

), // lista ID operator?w kana?u, oddzielona przecinkami
'access_groups' => array(2, 35

), // lista ID grup kt?re maj?/nie maj? dost?pu do kana?u (zale?y od ustawienia shoutbox_config[access_mode])
'access_users' => array(

), // j/w tylko user?w
),
// channel config end
// channel config start
array(
'name' => '#problemy', // nazwa kana?u
'ops' => array(

), // lista ID operator?w kana?u, oddzielona przecinkami
'access_groups' => array(2, 35

), // lista ID grup kt?re maj?/nie maj? dost?pu do kana?u (zale?y od ustawienia shoutbox_config[access_mode])
'access_users' => array(

), // j/w tylko user?w
),
// channel config end
// channel config start
array(
'name' => '#hydepark', // nazwa kana?u
'ops' => array(

), // lista ID operator?w kana?u, oddzielona przecinkami
'access_groups' => array(2, 35

), // lista ID grup kt?re maj?/nie maj? dost?pu do kana?u (zale?y od ustawienia shoutbox_config[access_mode])
'access_users' => array(

), // j/w tylko user?w
),
// channel config end
// channel config start
array(
'name' => '#Pogaduchy admin?w, moderator?w, redaktor?w...', // nazwa kana?u
'ops' => array(

), // lista ID operator?w kana?u, oddzielona przecinkami
'access_groups' => array(2, 35

), // lista ID grup kt?re maj?/nie maj? dost?pu do kana?u (zale?y od ustawienia shoutbox_config[access_mode])
'access_users' => array(3, 5, 7, 11, 18

), // j/w tylko user?w
),
// channel config end


Chcem aby ostatni kana? by? tylko dla tych grup (3, 5, 7, 11, 18) a reszta kana??w dla wszystkich...
_________________
By pichus ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: -


....
access_users to lista user?w, musisz te ID grup wpisa? w access_groups.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
bibus

Posty: 16
Postawił 13 piw(a)
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.sonyeryk.info


hmm... nie wiem czemu ale ten sb zawiesza mi przeglarke... :( na chile potem odwiesza, gdy chce cos napisac znow to samo :( adres forum www.forum.sonyeryk.info

dobra, dziala juz chyba, wyczyscilem tabele phpbb_shoutbox :]
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Sob 26 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Jak jest du?o shout?w, to request mo?e chwil? potrwa?... Wystarczy zmniejszy? ilo?? pokazywanych wpis?w.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
pichus 

Posty: 44
Postawił 15 piw(a)
Skąd: Nowy S?cz
Wysłany: Sob 26 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.RDST.info


A jak zrobi? aby kana? by? dost?pny tylko dla admin?w, a pozosta?e kana?y dla wszystkich?

Ustawi?em opy, ju? dobrze, ustawi?em w jednym kanale access_groups aby mieli tylko admini (nr grupy 3) i tam mog? pisa?, ale w pozosta?ych ju? nie mog? :D
_________________
By pichus ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Eldanar 

Posty: 41
Piwa: 1/11
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006   
   Adres forum: blekitnagildia.net


Kurcze nie da?oby si? jako? przerobi? tego skryptu, ?eby by? panel do jego konfiguracji? No i jeszcze jak zrobi? by styl SB pozosta? niezmieniony? Bo mimo post?powania zgodnie z instrukcjami t?o SB sta?o si? ca?e bia?e
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#PiotrLegnica 
cookiez!


Posty: 132
Piwa: 35/12
Skąd: Legnica
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006   
   Adres forum: -


Cytat
Kurcze nie da?oby si? jako? przerobi? tego skryptu, ?eby by? panel do jego konfiguracji?

Prosz? bardzo, nikt ci nie broni. Ja tego nie b?d? robi?, bo:
1. nie mam zamiaru siedzie? 3 dni nad durnym formularzem
2. na 100% nie b?dzie co? pasowa? po przeniesieniu konfiguracji do bazy
3. konfiguracja w PHP jest du?o szybsza

Mog? zrobi? config w XMLu, jak PHP wam nie pasuje. :P IMO branie si? za fora bez chocia?by podstaw PHP to bzdura.
Eldanar napisał/a
No i jeszcze jak zrobi? by styl SB pozosta? niezmieniony?

Nauczy? si? CSS albo zostawi? stary SB w spokoju.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Eldanar
Eldanar 

Posty: 41
Piwa: 1/11
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006   
   Adres forum: blekitnagildia.net


Umiej?tno?ci mo?e jako takie s? ;) Gorzej z ch?ciami :) No dobra w takim razie spr?buj? sam to zrobi? ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 53