Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Topics Rate System
bubzon 

Posty: 2
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007   
   Adres forum: www.tfdserver.ovh.org/forum


Knofel tak mi si? wydaje ?e ten tw?j instalator zapyta? do sql nie dzia?a za bardzo. Czy on dzia?a?a u ciebie?? Bo musia?em te tabelki przerobi? w notatniku i wgra? przez phpmyadmin, bo inaczej nie chodzi?o.M?g?by? do??czy? tak? wersj? tabelek do instrukcji to by by?o mniej problem?w. Chcia?em tutaj jeszcze doda?, ?e szanuj? takich ludzi,kt?rzy tworz? modyfikacje i jestem im wdzi?czny hehe. ?eby nie by?o, ?e jestem kolejnym durniem, kt?ry tylko krytykuje, bo s? tacy na pewno ;) .

Mazur napisał/a
@up
Ja wiem jak zrobi? aby poprawnie wygl?da?o to ale dam potem poniewa? nie jestem w domu.
A tak wog?le to czemu mi to nie chodzi? Pr?bowa?em z 10x razy robi? od nowa .



E powiedz mi jak mo?esz wiedzie? jak naprawi? ten b??d skoro nie potrafisz tego zainstalowa???

DMac napisał/a
W instrukcji jest tak:
Kod

--> Otw?rz plik: viewforum_body.tpl <--

--> Znajd?: <--

<th width=100 align=center class=thTop style=height: 24px; nowrap=nowrap>&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width=50 align=center class=thTop style=height: 24px; nowrap=nowrap>&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

--> Znajd?: <--

<td class=row1 {ONMOUSE_COLORS}align=center valign=middle><span class=name>{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

-->Po tym dodaj: <--

<td class=row2 {ONMOUSE_COLORS}align=center valign=middle><span class=name>{topicrow.TOPIC_RANK}</span></td>

--> Zamknij i zapisz plik <--


a wydaje mi sie ze brakuje jednej rzeczy, gdyz u mnie w waznych tematach bylo przesuniecje w naglowkach.
Poprawilem na cos takiego:

Kod

--> Otw?rz plik: viewforum_body.tpl <--

--> Znajd?: <--

<th width=100 align=center class=thTop nowrap=nowrap>&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width=50 align=center class=thTop nowrap=nowrap>&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

--> Znajd?: <--

<th width=100 align=center class=thTop style=height: 24px; nowrap=nowrap>&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width=50 align=center class=thTop style=height: 24px; nowrap=nowrap>&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

--> Znajd?: <--

<td class=row1 {ONMOUSE_COLORS}align=center valign=middle><span class=name>{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

-->Po tym dodaj: <--

<td class=row2 {ONMOUSE_COLORS}align=center valign=middle><span class=name>{topicrow.TOPIC_RANK}</span></td>

--> Zamknij i zapisz plik <--


i teraz jest ok.
Ale moze tylko u mnie jest taki blad :roll:



Knofel we? to uwzgl?dnij w instrukcji. Zastosowa?em to i problem z wa?nymi tematami znika!! Wszystko mi si? teraz dobrze wy?iwetla.
!!!!!!!!!!!!!!!
Sam zobacz
_________________
http://www.tfdserver.ovh.org/podpis/tfd.jpg
, u?miechnij si? :mrgreen:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Co? mi brakuje kilku bardzo istotnych linijek w tej instrukcji co poda?e?. W??cz modyfikacj? tylko na kilku forach i zobacz co sie stanie.

Znalaz?em b??d w instalatorze, teraz wszystko powinno by? ok (paczka uaktulniona)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Mazur 

Posty: 2
Postawił 1 piw(a)
Skąd: Londyn
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007   
   Adres forum: www.ddonline.pl/forums


@2xup
Nie to ?e mi nie chodzi . Dobrze mi wy?wietla tylko jak chc? zag?osowa? to wyskakuje b??d z po??czeniem mySQL .
Co? jest nie tak z tym zapytaniem :/ .
_________________
Podpis mi ucieka !
, U?miechnij si? :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Usu? wszystkie pola/tabele kt?re utworzy? instalator i odpal go jeszcze raz bo by w nim b??d.
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Wto 10 Kwi, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


10.04.2007 - Topics Rate System v. 5.7 (FINAL)
:arrow: CRITICAL BUG FIX: Rozwi?zny problem z rozje?d?aniem si? forum przy ustawieniu og?osze? w osobnej tabeli
:arrow: Poprawiony installer zapyta? SQL
:arrow: Poprawki w kodzie (optymalizacja)
:arrow: Doda?em "tradycyjne" zapytania SQL do paczki (sql.txt)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Kica
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


10.04.2007 - Topics Rate System v. 6.0 (FINAL)
:arrow: BUG FIX: Poprawiony b??d w instrukcji
:arrow: BUG FIX: Poprawiony b??d w instalatorze
:arrow: BUG FIX: Prawdopodobnie proste pole do g?osowania nie rozpoznawa?o stylu - poprawione
:arrow: Zerowanie - opcja pozwala wyzerowa? wszystkie oceny
:arrow: Drobne poprawki kosmetyczne w Panelu Administracyjnym
:arrow: Poprawki w wygl?dzie pe?nego pola do g?osowania jak i listy ocenionych temat?w
:arrow: Usuno?em z paczki update'y z wersji poni?ej 6.0

Od tego momentu nie planuje wi?cej rozwija? tej modyfikacji (ew. wprowadza? poprawki je?li b?d? jakie? b??dy) chc? w tym miejscu podzi?kowa? wszystkim tym kt?rzy pomagali w jej rozwijaniu wskazuj?c wszystkie b??dy i nie doci?gni?cia :)

Modyfikacja powsta?a dok?adnie 8 miesi?cy temu w tym czasie ukaza?o si? 51 (!) jej wersji w kt?rych wprowadzono 156 zmian i poprawek. :mrgreen: (Mam nadzieje ze dobrze policzy?em :P )
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
kob22, Kica
Kica 


Posty: 120
Piwa: 38/51
Skąd: Soko??w P.
Wysłany: Nie 22 Kwi, 2007   
   Adres forum: http://www.rabits-hole.net


KnofeL, w langu angielskim mamy takie co?:

Kod
$lang['Topic_Rate_Truncate_Expl'] = ''If you select this option all rate will be set to zero';


;)
_________________
Rabits Hole || Consoles || NES Generation || KHP
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pon 28 Maj, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


28.05.2007 - Topics Rate System v. 6.1 (FINAL)
:arrow: CRITICAL BUG FIX: Poprawka bardzo powa?nego b??du (Podzi?kowania dla osoby kt?ra zg?osi?a owy b??d QBS'owi i dla QBS'a kt?ry zg?osi? go mnie)
:arrow: Poprawka angielskiego langa (Thx to Kica)

NALE?Y JAK NAJSZYBCIEJ WYKONA? TEN UPDATE
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Kica
JarTSW 

Posty: 74
Postawił 20 piw(a)
Skąd: C:/WINDOWS/pulpit
Wysłany: Pią 01 Cze, 2007   
   Adres forum: WWW.ELITAFIFA.xt.PL


Ja podczas instalacji mam taki b?ad:

Kod
Cannot crate Topic Rates table
_________________

------------------------------------------------
---------------NIE KLIKAJ TUTAJ------------
------------------------------------------------
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
garcu 


Posty: 10
Postawił 6 piw(a)
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007   
   Adres forum: www.wemif.info


poniewa? w aktualnej paczuszce nie ma instrukcji update dla wersji poni?ej 6.0 a ja dziwnym trafem (i nawet wiem jakim :P ) mam wersj? 5.2 :oops:
da?by? rad? zamie?ci? gdzie? te instrukcje KnofeL, co bym taki zacofany nie by?? :P

//edit:
pr?bowa?em robi? instrukcj? dla 5.2 wstecz i nast?pnie od nowa dopisywa? dla 6.1, to sko?czy?o si? na tym, ?e mi si? nie chce wczyta? index.php :mrgreen: (na localhost oczywi?cie)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Tommy76 

Posty: 47
Piwa: 6/65
Wysłany: Wto 24 Lip, 2007   
   Adres forum: www.aklasa.pl


Znalaz?em b??d !! A mianowicie po oddaniu g?osu albo jego zmianie wy?wietla si? okienko z t? informacja. Mo?na tam klikn?? TUTAJ aby powr?ci? do tematu, jednak u mnie to nie dzia?a - zawsze zostaje wylogowany. Jest to mo?e spowodowane tym, ?e nie mam Spider Friendly.
Oto rozwi?zanie dla os?b maj?cych podobny problem:

Kod

== otw?rz tr_change_vote.php ==

== znajd? ===
$return_link = sprintf($lang['Topic_Rate_Change_Thanks'],$topic_id);

== zmie? na ==

$return_link = sprintf($lang['Topic_Rate_Change_Thanks'],$topic_id,$userdata['session_id']);


otw?rz tr_vote.php

== znajd? ==

$return_link = sprintf($lang['Topic_Rate_Thanks'],$topic_id);

== zamie? na ==

$return_link = sprintf($lang['Topic_Rate_Thanks'],$topic_id,$userdata['session_id']);

== otw?rz \language\lang_polish\lang_tr.php ===

== znajd? ==

$lang['Topic_Rate_Thanks'] =

== zmie? ca?o?? ( to co jest po znaku = te? ) na ==

$lang['Topic_Rate_Thanks'] = '<b>Dziêkujemy za oddanie g³osu.</b> <br /><br /> Kliknij [ <a onclick="hide()" href="viewtopic.php?t=%d&sid=%s">TUTAJ</a> ] aby powr?ciæ do tematu';


= znajd? ==

$lang['Topic_Rate_Change_Thanks'] =

== zamie? na ( to co po znaku = si? te? ) ==

$lang['Topic_Rate_Change_Thanks'] = '<b>Twoja ocena zosta³a zmieniona.</b> <br /><br /> Kliknij [ <a onclick="hide()" href="viewtopic.php?t=%d&&sid=%s">TUTAJ</a> ] aby powr?ciæ do tematu';

== lang angielski mo?na zedytowa? wed?ug regu?y z langa polskiego ==
== zamknij i zapisz pliki ==




Mam nadziej?, ?e komu? to pomo?e.

Wersja TRS: 6.1
Aby móc ściągnąć załącznik musisz się zalogować.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sob 25 Sie, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


25.08.2007 - Topics Rate System v. 6.5 (FINAL)
:arrow: BUG FIX: Autor tematu od tej pory nie b?dzie m?g? oceni? swojego tematu (Thx to Chomik)
:arrow: Drobna optymalizacja kodu (jedno zapytanie mniej w pliku viewtopic.php)
:arrow: "Ajaxowe" ocenianie temat?w
:arrow: Naprawi?em zerowanie ocen
:arrow: Wywali?em z paczki plik "test.php"
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Ostatnio zmieniony przez KnofeL Sob 01 Wrz, 2007, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sob 01 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


01.09.2007 - Topics Rate System v. 6.5a (FINAL)
:arrow: BUG FIX: Pod FF i IE w trybie pe?nym by?a mo?liwo?? zaznaczenia wi?cej ni? jednej oceny (Thanks to InTWO)
:arrow: BUG FIX: W IE nie by?o wida? zaznaczenia po wybraniu oceny

Update:
Nadpisa? pliki:
- rate_field_down.tpl
- rate_field_up.tpl
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Rayner

Posty: 1
Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Sro 12 Wrz, 2007   
   Adres forum: www.beztajemnic.com


Mam problem :( Ot?? chyba wszystko zrobi?em poprawnie bo nie wyskakuje zaden b??d, tabele w bazie danych utworzone ale po kliknieciu na OK przy wybraniu oceny nic sie nie dzieje. Zero reakcji. Nie mam ojecia czym to jest spowodowane. Czy kto? moze sie orientowac gdzie moze byc haczyk? moze czegos mi zabraklo, tylko nie wiem nawet w czym szukac.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sro 12 Wrz, 2007   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Chyba brakowa?o tego w instrukcji:
Kod
W pliku 'trs.js' nale?y tak zmieni? linik?:
file = "http://www.adres_twojego_forum/topics_rate_functions/tr_rate.php";
Aby ?cie?ka do pliku tr_rate.php by?a poprawna
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 57