Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Topics Rate System
sebonpl


Posty: 78
Piwa: 240/29
Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 21 Sie, 2006   
   Adres forum: http://board.gamesn.pl


Mam pomysl zeby tam gdzie sa te gwiazdy co nie http://img124.imagevenue....1_122_576lo.jpg

byl nad nimi napis Rate tak nie wiadomo za bardzo o co chodzi:]
_________________
http://vista.skazzza.pl/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
rav_85
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Sro 23 Sie, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Ok no to zrobi?em wersje BETA 2 - Jest pewine na 99,9% ?e jest sprawna, przeprowadzi?em sporo test?w i nie by?o ?adnych problem?w ale kto wie.

Doda?em dwa screeny do pierwszego postu i paczke z nowymi plikami.

Teraz nieco o zmianach.
:arrow: CRITICAL BUG FIX: W poprzedniej wersji ?le napisa?em sprawdzanie czy user g?osowa? w danym temacie i mo?liwe by?o oddanie tylko jednego g?osu w og?le. Zosta?o to poprawione.
:arrow: User mo?e teraz zmieni? wystawion? przez siebie ocene
:arrow: Admin mo?e usuwa? oceny wystawione przez user?w
:arrow: Pole do oddawania g?osu zosta?o rozbudowane o kilka informacji.
:arrow: Umie?ci?em pole oddawania g?os?w nad polem szybkiej odpowiedzi. (Patrz screen)
:arrow: Doda?em angielski j?zyk

Czego jeszcze nie ma:
:arrow: Nadal nie ma mo?liwo?ci wyboru czy go?cie mog? g?osowa? czy nie (Teraz nie mog?)
:arrow: Nadal nie mo?na wybra? w kt?ych forach modyfikacja jest aktywna.
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
rav_85
Kica 


Posty: 120
Piwa: 38/51
Skąd: Soko??w P.
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: http://www.rabits-hole.net


KnofeL napisał/a
Czekam na wszelkie komentarze/pochw?y/krytyke/sugestie/porady

No wi?c prosze :)

Chodzi mi o sam system oddawania g?osu/oceniania. Mo?na by to zrobi? podobnie jak w vBulletinie. Jak to tam wygl?da mo?na zobaczy? na poni?szych screenach:



W naszym phpbb mo?na by to upchn?? tu? obok nazwy tematu i guzika ignoruj, kt?rego u siebie przerobi?em na napis:



Ot taka sugestia :P Dzi?kuje za uwag? :lol:
_________________
Rabits Hole || Consoles || NES Generation || KHP
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Mam pytanie czy po dodaniu tego moda tabelka forum pozostaje bez zmian czy ca?o?? si? poszerza
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


tyrax, zostaje bez zmian ;)

Kica, Nie przepadam za takimi rozwiazanimi, ale oczywiscie jest to mo?liwe, nie wiem jeszcze jak to zrobi?, ale jak znajde czas to pomy?le ;)
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Mam problem przy wa?nych tematach si? ?le wy?wietla sam zobacz http://forum.helox.pl/viewforum.php?f=140

[ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 ]
Aha i jestem za pomys?em Kica :)

[ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 ]
HEh ok zrobi?em przeoczy?e? w instrukcji dodanie jescze jednego
Kod
<th width="50" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>


[ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 ]
B??d znalaz?em taki niby po klikni?ciu w Poka? ocenione tematy. odwlouje sie do rates.php a nie rate.php

[ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 ]
Wa?ek jest jeszcze po edycji usercp_viewprofile wyskakuje tam b??d ..
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


Kica, popieram Twoj? pro?b? o zminae tej tabelki na rzecz listy wyboru oceny. Jest to du?o wygodniejsze rozwi?zanie i bardziej przyjemne dla oka. BTW: radio buttony brzydko wygl?daj? na ciemnych stylach.
_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


tyrax napisał/a
B??d znalaz?em taki niby po klikni?ciu w Poka? ocenione tematy. odwlouje sie do rates.php a nie rate.php


B??d jest tutaj w index.php 'U_SHOW_ALL_RATES' => 'rates.php?mode=show_all_votes', wywal to s i b?dzie dobrze

tyrax napisał/a
Wa?ek jest jeszcze po edycji usercp_viewprofile wyskakuje tam b??d ..


Jaki b??d
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Taki b??d
Kod
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/helox/ftp/forum/includes/usercp_viewprofile.php on line 681

sory zapomnia?em
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Kod
$sql = "SELECT count(vote_id) as rates_count
FROM " . TOPICS_RATES_TABLE . "
WHERE voter_id = '$profiledata['user_id']'";


Na:
Kod
$id = $profiledata['user_id'];
$sql = "SELECT count(vote_id) as rates_count
FROM " . TOPICS_RATES_TABLE . "
WHERE voter_id = '$id'";
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
DMac 


Posty: 5
Piwa: 1/6
Skąd: ??d?
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: http://szerszen.clement.pl


W instrukcji jest tak:
Kod

--> Otw?rz plik: viewforum_body.tpl <--

--> Znajd?: <--

<th width="100" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width="50" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

--> Znajd?: <--

<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

-->Po tym dodaj: <--

<td class="row2" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_RANK}</span></td>

--> Zamknij i zapisz plik <--


a wydaje mi sie ze brakuje jednej rzeczy, gdyz u mnie w waznych tematach bylo przesuniecje w naglowkach.
Poprawilem na cos takiego:

Kod

--> Otw?rz plik: viewforum_body.tpl <--

--> Znajd?: <--

<th width="100" align="center" class="thTop" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width="50" align="center" class="thTop" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

--> Znajd?: <--

<th width="100" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width="50" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

--> Znajd?: <--

<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

-->Po tym dodaj: <--

<td class="row2" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_RANK}</span></td>

--> Zamknij i zapisz plik <--


i teraz jest ok.
Ale moze tylko u mnie jest taki blad :roll:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Wszystko niby pi?knie, ale w profilu si? nie wy?wietlaj? te dane czemu langmain wgra?em..

[ Dodano: Pi? 25 Sie, 2006 ]
DMac, te? mia?em to samo :) przy waznych tematach nie by?o prawda??

[ Dodano: Pi? 25 Sie, 2006 ]
Zauwa?y?em jeszcze co?, jak si? usuwa g?os to brak komunikatu..
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
DMac 


Posty: 5
Piwa: 1/6
Skąd: ??d?
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: http://szerszen.clement.pl


DMac napisał/a
DMac, te? mia?em to samo przy waznych tematach nie by?o prawda??

tyrax, zgadza sie :) Ale teraz juz jest ok ;)
tyrax napisał/a
Wszystko niby pi?knie, ale w profilu si? nie wy?wietlaj? te dane czemu langmain wgra?em..

Tez mam ten sam problem, jest tylko : i puste miejsca :(
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
KnofeL 
Ti-Rex



Posty: 1546
Piwa: 3790/41
Skąd: Wodzis?aw ?l?ski
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: http://ave.nazwa.pl/knofel/


Co to usuwania g?osu i braku komunikatu :

PL
Kod
$lang['Topic_Rate_Rate_Deleted'] = '<center><b>Ten g?os zosta? usuni?ty.</b></center>';

ENG
Kod
$lang['Topic_Rate_Rate_Deleted'] = '<center><b>This rate has been deleted.</b></center>';


Co do pustych miejsc:
LANG
Kod
$lang['Topic_Rate'] = 'Wystawione Oceny';

NA
Kod
$lang['Topic_Rates'] = 'Wystawione Oceny';


To samo w wersji ANG

PROFILE_VIEW_BODY
Kod
<td valign="top"><b><span class="gen">{TOPIC_RATES_COUNR}</span></b></td>

NA
Kod
<td valign="top"><b><span class="gen">{TOPICS_RATES_COUNT}</span></b></td>


Powinno by? ok.

[ Dodano: Pi? 25 Sie, 2006 ]
P.S v. 0.7a
:arrow: CRITICAL BUG FIX: Poprawka w pliku rate.php. Wcze?niej niemo?liwe by?o usuni?cie g?osu z widoku wszystkich ocenionych temat?w (W gorszych przypadkach mog?o spowodowa? jakie? problemy z g?osami) wskazane jest pobranie paczki i podmiana tego pliku!
:arrow: Uaktualniona instrukcja
_________________
..:: Made by KnofeL
::..

Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
tyrax
tyrax

Posty: 28
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   
   Adres forum: www.forum.helox.pl


Hm.. kolejny b??d po zmodyfikowaniu pliku posting.php i chc?c napisa? NOWY TEMAT, nie posta tylko temat wyskakuje takie co?
Kod


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/helox/ftp/forum/posting.php on line 487

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/helox/ftp/forum/posting.php on line 490

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/helox/ftp/forum/posting.php on line 493

?tutaj jescze jakie? rozne znaki itp..
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 53