Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Otwarty przez: warna
Czw 27 Lip, 2006
Off-Topic BBCode Mod
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   Off-Topic BBCode Mod
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


Off-Topic BBCode Mod modified for 1.12.5 by m1chu

Informacje:
Dodaje na forum dodatkowy tag bbcode. Tre?? zawarta w tagu wy?wietlana jest z opisem OffTopic w ramce podobnej do quote. Wygl?d ramki mo?na zmienia? w pliku css stylu (klasa offtopic). Spos?b u?ycia jest prosty, wpisujemy [ot]tre??_offtopicu[/ot], albo wpisujemy tekst, zaznaczamy go i klikamy na przycisk OffTopic. Zmiany w stosunku do wersji tw?rcy tego moda - RuskA z bodaj?e phpbb by przemo 1.9.5 to:
  • - przemianowanie znacznika offtopic na kr?tszy - ot
  • - dodanie tagu do okna prywatnych wiadomo?ci
  • - zmiana wygl?du tabeli offtopicu
  • - poprawki w kodzie i zmiany do wersji kompatybilnej z 1.12.5

Mia?o by? jeszcze button w szybkiej odpowiedzi, ale zajmowa? za du?o miejsca i zrezygnowa?em z niego.

[b0]Miniatura modyfikacji:[/b0]


[b1]Forum testowe:[/b1]
Tutaj
Login: [b2]test[/b2]
Has?o: [b3]test1[/b3]

[b4]Wszelkie znalezione b??dy, sugestie, podzi?kowania, pro?by, pytania prosz? kierowa? tutaj lub na moim forum (nied?ugo).[/b4]
?ycz? mi?ego u?ytkowania
[b5]m1chu[/b5]

Tutaj znajduje si? instrukcja instalacji modyfikacji
Ostatnio zmieniony przez m1chu Czw 27 Lip, 2006, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 35 piw(a):
Wasikuss, Kruchy, kidzior, FrEaK82, sequlatin, ciaastek, Slavikord, elymus, Netch7, INIM, bunia, Lordzi, StabiL, zimon, Gozda, 1234321, DooM1, nessa90, panicz, chudy, SwistaQ, ?uk@sz, st!g, DOD, hAKE5, MrK, Kuraso, ice, guzior, zuraw2006, Godrick, Kasilas, Shery, HMP3_Paulo, remi83
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


Cos nie tak chyba. :/

Klikam Odpowiedz i po zaznaczeniu tekstu i klikni?ciu w guziczek "OffTopic" mam:

undefined.jaki?tamtekst.undefined
_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Kasilas
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


Dzieje si? tak, gdy pomylisz warto?ci addbbcodeXX w pliku posting_body.tpl. Ja da?em przyk?adowe dla czystego phpbb by przemo (bez innych mod?w - bo przecie? nie wiem kto co instalowa?, a ka?dy nowy tag to zmiana warto?ci). Najlepiej wrzu? plik to poradzimy, bo tak to trudno to wyt?umaczy
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
kidzior 
Niezale?ny



Posty: 775
Piwa: 300/63
Skąd: Krak?w
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: http://forum.niezal.org/


m1chu napisał/a
Dzieje si? tak, gdy pomylisz warto?ci addbbcodeXX w pliku posting_body.tpl. Ja da?em przyk?adowe dla czystego phpbb by przemo (bez innych mod?w - bo przecie? nie wiem kto co instalowa?, a ka?dy nowy tag to zmiana warto?ci). Najlepiej wrzu? plik to poradzimy, bo tak to trudno to wyt?umaczy?.

OK, wi?c pliczek w za??czniku.

posting_body.rar
Posting_body.tpl
Pobierz Plik ściągnięto 273 raz(y) 4,19 KB

_________________
WHEN (NIE.DZIALA)
LOOP
UNTIL (DZIALA)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


kidzior napisał/a
OK, wi?c pliczek w za??czniku.

Ty co? zmienia?e? w tym pliku? :> Bo nie wydaje mi si? ;] To si? nie dziw, ?e nie dzia?a ;]
Btw je?li to jest Tw?j plik na forum to zr?b tak.
Kod
FIND: var ct_help = '{L_BBCODE_CT_HELP}';
ADD AFTER: var ot_help = '{L_BBCODE_OT_HELP}';

FIND: {BUTTON_L}
ADD AFTER: {BUTTON_OT}

FIND: <select class="post" name="addbbcode30" onChange="bbfontstyle('[color=' + this.form.addbbcode30.options[this.form.addbbcode30.selectedIndex].value + ']', '[/color]'); this.form.addbbcode30.value='444444';" onMouseOver="helpline('s')">
REPLACE WITH: <select class="post" name="addbbcode32" onChange="bbfontstyle('[color=' + this.form.addbbcode32.options[this.form.addbbcode32.selectedIndex].value + ']', '[/color]'); this.form.addbbcode32.value='444444';" onMouseOver="helpline('s')">

FIND: <select name="addbbcode32" onChange="bbfontstyle('[size=' + this.form.addbbcode32.options[this.form.addbbcode32.selectedIndex].value + ']', '[/size]'); this.form.addbbcode32.value='12';" onMouseOver="helpline('f')">
REPLACE WITH: <select name="addbbcode36" onChange="bbfontstyle('[size=' + this.form.addbbcode36.options[this.form.addbbcode36.selectedIndex].value + ']', '[/size]'); this.form.addbbcode36.value='12';" onMouseOver="helpline('f')">

I oczywi?cie pozmieniaj reszte plik?w. Zreszt? to samo masz napisane w instrukcji instalacji. Je?li masz czyste przemo (tzn nie dodawa?e? ?adnych tag?w, a to wynika z tego pliku kt?ry za??czy?e?) to powinno dzia?a? to co jest napisane w instrukcji.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


Czy da?oby si? zrobi? z tego co? takiego jak tutaj:
http://www.place4u.livenet.pl/-vt277.htm#1916

chodzi o ten przycisk :]
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


Wr?ci?em z roboty, a tu takie pytanie ;]
Dawno nie pisa??m w javascript'cie, wi?c kod mo?e nie by? najbardziej optymalny, ale dzia?a (od razu dzi?ki, bo mia?em sposobno?? przy tym cho? ciut sobie przypomnie? z tego j?zyka :D ). Tak wi?c...

#
#----- [ OTWORZ bbcode.tpl ] -----
#
#----- [ ZNAJDZ ] -----
#
PHP Code:
<?php

<!-- BEGIN offtopic_open -->
</span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
    <tr> 
      <td><span class="genmed"><b>{L_OFFTOPIC}:</b></span></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="offtopic"><!-- END offtopic_open -->
<!-- BEGIN offtopic_close --></td>
    </tr>
</table>
<!-- END offtopic_close -->


?>

#
#----- [ ZAMIEN NA ] -----
#
PHP Code:
<?php

<!-- BEGIN offtopic_open -->
</div>
</span><span id="control_m"><input type="submit" onClick=javascript:sh_func('toHide'); value="Poka?" name="showme" style="background-color: #FFDF8C; border: 1px solid #FFAD3C;"><br /></span>
<span id="toHide"><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr> 
      <td><span class="genmed"><b>{L_OFFTOPIC}:</b></span></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="offtopic"><!-- END offtopic_open -->
<!-- BEGIN offtopic_close --></td>
</tr>
</table>
</span>
<!-- END offtopic_close -->


?>

#
#----- [ OTWORZ overall_header.tpl ] -----
#
#----- [ ZNAJDZ ] -----
#
PHP Code:
<?php

    <!-- BEGIN overlib -->
    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="templates/{STYLE_NAME}/overlib.js"><!-- overLIB (c) Erik Bosrup --></script>
    <!-- END overlib -->


?>

#
#----- [ DODAJ PO ^W SEKCJI HEAD! ] -----
#
PHP Code:
<?php

    <script type="text/javascript" language="JavaScript">
    <!--
    /* Hide || Show Func, typed by m1chu */
    var sh = 0; 
    function sh_func(strat) 
    {
        if (sh == 1)
        {
            hide_m (strat);
        }     
        else if (sh == 0)
        {
            show_m (strat);
        }
    }

    function show_m (strat)
    {
        document.getElementById([strat]).style.display = "block";
        document.getElementById("control_m").innerHTML = "<input type='submit' onClick=javascript:sh_func('toHide'); value='Ukryj' name='showme' style='background-color: #FFDF8C; border: 1px solid #FFAD3C;'>";
        sh = 1;
    }

    function hide_m (strat) 
    {
        document.getElementById([strat]).style.display = "none"; 
        document.getElementById("control_m").innerHTML = "<input type='submit' onClick=javascript:sh_func('toHide'); value='Poka?' name='showme' style='background-color: #FFDF8C; border: 1px solid #FFAD3C;'>";
        sh = 0;
    }
    //-->
    </script>


?>

#
#----- [ ZNAJDZ ] -----
#
PHP Code:
<?php

focus_field('focus');


?>

#
#----- [ DODAJ PRZED ] -----
#
PHP Code:
<?php

javascript:document.getElementById('toHide').style.display = 'none'; 


?>

#
#----- [ ZAPISZ, ZAMKNIJ, ZAUPLOADUJ PLIKI - EOM ] -----
#

Od razu dodam do podstawowej wersji t? opcje ;] Upgrade ;] Testowane na FF tylko i wy??cznie ;]
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Slavikord 
hanyou


Posty: 36
Piwa: 3/26
Skąd: Kalety
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: brak :<


m1chu, wielkie dzi?ki Ci dobry cz?owieku za tego moda, naprawde ?wietnie si? spisa?e? :)

Mam tylko jedn? malutk? uwag? - ponownie klikni?cie na przycisk 'Poka?' mog?oby zamyka? ponownie okienko z offtopem, teraz dzieje sie to jeno po od?wie?eniu strony.

[edit]

Jednak to nie wszystkie b??dy...

Kiedy pierwszy raz u?ywam tagu OT wszysto gra, jednak kiedy napisze drugi post z jego wykorzystaniem tre?? offtopa nie jest juz ukrywana. Link do testowego tematu: http://mangowe.psiaczek.pl/tematy30/test-vt852.htm

Zauwa?y?em te? ?e na FF tre?c jest ukrywana po ponownym klikni?ciu w 'Poka?'... Przyda?oby si?, aby dzia?a?o toto tak?e w Operce :)

Aha, by?bym jeszcze wdzi?czny za przerobienie w ten spos?b Szybkiej Odpowiedzi, bo jednak wi?kszo?c user?w korzysta z tej opcji pisania post?w :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


O to chodzi :D ta zmiana napisu na przycisku mi si? podoba ;) no ale jest jeden problem, zreszt? jak sam pr?bowa?em doda? to do bbcode to mia?em ten sam problem. Domy?lnie jest rozwini?ty i nie mo?na wstawi? dw?ch takich na jednej stronie bo wszystkie przyciski b?d? dzia?a?y tylko do pierwszego... :/
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


Slavikord napisał/a
Mam tylko jedn? malutk? uwag? - ponownie klikni?cie na przycisk 'Poka?' mog?oby zamyka? ponownie okienko z offtopem, teraz dzieje sie to jeno po od?wie?eniu strony.

Zamyka, chocia? wcze?niej b??d by?.

Slavikord napisał/a
Zauwa?y?em te? ?e na FF tre?c jest ukrywana po ponownym klikni?ciu w 'Poka?'... Przyda?oby si?, aby dzia?a?o toto tak?e w Operce

Tak jak napisa?em, b??d by?, ale go poprawi?em. Sprawd? czy w bbcode.tpl nie masz takiej linijki:
PHP Code:
<?php

</span<span id="control_m">


?>

Je?li tak, to zmie? j? na:
PHP Code:
<?php

</span><span id="control_m">


?>

Otw?rz sobie t? stron? w Operze, jak wida? dzia?a :] (przynajmniej u mnie :) )

ciaastek napisał/a
Domy?lnie jest rozwini?ty

Je?li dodasz ostatni? cz??? instrukcji (m?j poprzedni post), czyli:
PHP Code:
<?php

javascript:document.getElementById('toHide').style.display = 'none';


?>
do <body onLoad=""> to b?dzie zwini?te przy starcie.

ciaastek napisał/a
nie mo?na wstawi? dw?ch takich na jednej stronie bo wszystkie przyciski b?d? dzia?a?y tylko do pierwszego...

Slavikord napisał/a
Kiedy pierwszy raz u?ywam tagu OT wszysto gra, jednak kiedy napisze drugi post z jego wykorzystaniem tre?? offtopa nie jest juz ukrywana.

I tu jest nie lada problem ;] Tak jak pisanie w php + mysql to nie problem, tak przerycie phpbb by przemo to ju? jest nie lada gratka. Zastanawiam si? jak i czy to robi? :/ Na tablicach? Na bazie? Na zmiennych z phpbb? Za cholere na razie nie wiem... zreszt? id? do pracy teraz, to dopiero wieczorem si? za to zabiore. Jakby?cie co? wymy?lili to piszcie...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
ciaastek 


Posty: 191
Piwa: 16/7
Skąd: Katowice
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: brak, jak b?d? oczekiwa? pomocy to podam


no tak... zapomnia?em doda? spacji przed tym co mam doda? w body... teraz niby jest dobrze, ale chowa si? dopiero po ca?kowitym za?adowaniu strony.... jest jaki? onCo?tam kt?ry by na to pom?g?? :)


co do tego problemu w wieloma takimi offtopami, to mo?e zrobi? to na ID? Ka?dy nast?pny ma nowe ID, zar?wno przycisk jak i to co ma chowa?... :] tyle ?e to by chyba musia?oby? w bazie... :/
_________________
http://ciaastek.net/img/button.gif
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
m1chu 

Posty: 54
Piwa: 91/7
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: http://www.m1chu.easyisp.pl/forum/


ciaastek napisał/a
co do tego problemu w wieloma takimi offtopami, to mo?e zrobi? to na ID? Ka?dy nast?pny ma nowe ID, zar?wno przycisk jak i to co ma chowa?... :] tyle ?e to by chyba musia?oby? w bazie...

Dlatego nienawidz? robi? takich rzeczy. Przerabia?, albo tworzy? co? do czego? wi?kszego. Nie ma to jak zrobi? co? samemu - od pocz?tku, bo wie si? na czym stoi. A tu... ech, d?u?ej b?d? szuka? powi?za? pomi?dzy plikami ni? tworzy? ten kod ;]

Edit:
Widz?, ?e qbs tworzy og?lnie edytor tag?w to ja narazie wstrzymam si? z dalsz? modyfikacj?. Prosz? nie u?ywa? show/hide (przycisku, dok?adniej kodu) bo dzia?a on tylko w przypadku pojedy?czej offtopu. Je?li qbs nie zamie?ci czego? podobnego w modyfikacji to wtedy si? zabiore za poprawki. Peace...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Slavikord 
hanyou


Posty: 36
Piwa: 3/26
Skąd: Kalety
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: brak :<


m1chu napisał/a
Tak jak napisa?em, b??d by?, ale go poprawi?em.


Racja, ten element dzia?a ju? poprawnie :)

m1chu napisał/a
Je?li dodasz ostatni? cz??? instrukcji (m?j poprzedni post) ... do <body onLoad=> to b?dzie zwini?te przy starcie.


Tutaj tak?e ju? wsjo gra :)

m1chu napisał/a
Zastanawiam si? jak i czy to robi? :/ Na tablicach? Na bazie? Na zmiennych z phpbb?


IMHO to jest oboj?tne, byleby dzia?alo w miar? poprawnie :P Niestety jestem laikiem w tych sprawach wi?c sam nie mog? nic doradzi?.

ciaastek napisał/a
teraz niby jest dobrze, ale chowa si? dopiero po ca?kowitym za?adowaniu strony.... jest jaki? onCo?tam kt?ry by na to pom?g??


Dok?adnie, nie jest to jako? specjalnie uci??liwe, ale je?li mo?na to naprawi? to nie widze przeszk?d ku temu :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
regua 
Web mastah


Posty: 165
Piwa: 38/4
Skąd: Krak?w
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   
   Adres forum: http://maxprogram.pl/forum


ciaastek napisał/a
jest jaki? onCo?tam kt?ry by na to pom?g??
Nie, bo stronka najpierw ?aduje ca?? swoj? zawarto??, dopiero potem wykonuje JavaScript. Spr?buj na innej przegl?darce, ale nie s?dz? by to si? zmieni?o.

m1chu, skoro powstrzymujesz si? z dalszym rozwojem moda, zamykam topic, ?eby nie by?o off-topu. Gdyby? chcia? co? og?osi? - prosz? o PW.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
kactuzz

Posty: 10
Postawił 16 piw(a)
Wysłany: Sob 14 Paź, 2006   
   Adres forum: http://przemo.org


EEeee, cos jest popsute. Bo ja w jednym temacie jest w kilku postach oT, to jak dam w 1 pokaz/ukryj to pokazuje sie lub ukrywa w 2...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 54