Wysłany: Sob 06 Maj, 2006 W?asna podstrona zintegrowana z phpBB by Przemo Adres forum:http://zagubieni.pl/forum/
Ten FAQ poka?e Ci jak ?atwo mo?esz stworzy? strone zintegrowan? z phpBB i wy?wietli? w niej ??dane informacje pobierane z bazy forum.
Co b?dzie nam potrzebne? 1. Zainstalowane forum phpBB by Przemo (najlepiej 1.12.5)
2. Jaki? edytor plik?w html/php
3. Troch? inwencji tw?rczej
Okre?lamy sobie zadanie, kt?re ma wykona? nasza podstrona. W tym wypadku b?dzie ona wy?wietla? u?ytkownik?w, kt?rzy maj? wi?cej lub r?wno 50 post?w. Let's rock!
$sql = "SELECT u.user_id, u.username, u.user_posts
FROM " . USERS_TABLE . " u, " . POSTS_TABLE . " p
WHERE (u.user_id <> " . ANONYMOUS . ") AND (u.user_id = p.poster_id) AND (u.user_posts >= '50')
GROUP BY user_id, username
ORDER BY user_posts DESC";
$result = mysql_query($sql);
Tutaj do??czamy "g??wny" plik do includowania, gdzie s? informacje o nag??wku, logowaniu, etc. Je?li jeste? ciekaw(y/a) co jeszcze mo?esz tam znale?? to po prostu zajrzyj do niego
Kod
$sql = "SELECT u.user_id, u.username, u.user_posts
FROM " . USERS_TABLE . " u, " . POSTS_TABLE . " p
WHERE (u.user_id <> " . ANONYMOUS . ") AND (u.user_id = p.poster_id) AND (u.user_posts >= '50')
GROUP BY user_id, username
ORDER BY user_posts DESC";
$result = mysql_query($sql);
??czymy si? z baz? i pobieramy potrzebne dla nas infromacje.
case PAGE_MOJA:
$location = 'Moja Podstrona';
$location_url = "moja_podstrona.$phpEx";
break;
W zmiennej $location wpisujemy to, co chcieliby?my by wy?wietla?o si? w pliku viewonline.php je?li kto? przebywa na naszej podstronie, a w zmiennej $location_url adres do podstrony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 33